WordPress.com Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

“Kur intervistuesi ju pyet: Më thuaj diçka për veten…” plus 9 more Ekonomia Online

loading...

“Kur intervistuesi ju pyet: Më thuaj diçka për veten…” plus 9 more Ekonomia Online


Kur intervistuesi ju pyet: Më thuaj diçka për veten…

Posted: 23 Mar 2018 10:20 AM PDT

Kurthi: Ki parasysh faktin që 80% e intervistave të punës fillojnë me këtë pyetje "të pafajshme". Kandidatë të papërgatitur për pyetjen, përgjigjen duke rikujtuar historinë e jetës së tyre, të punës apo çështje personale.

Përgjigja më e mirë: filloni duke folur për të tashmen dhe thoni pse jeni i mirë kualifikuar për këtë pozicion. Mbani mend se çelësi për intervista të suksesshme është të tregoni lidhje midis kualifikimeve tuaja dhe ato për të cilat intervistuesi po kërkon. Me fjalë të tjera ju duhet të shisni atë që blerësi kërkon të blejë. Kjo është strategjia më e rëndësishme në kërkimin e punës.

Kështu që përpara se t'i përgigjeni kësaj pyetjeje është patjetër e rëndësishme të përpiqeni të zbuloni nevojat, dëshirat, problemet apo qëllimet më të rëndësishme të intervistuesit. Për të arritur këtë, duhet të ndiqni këto 2 hapa:

1. Bëni detyrat e shtëpise duke u përpjekur të zbuloni dëshirat e personit dhe nevojat e tij (jo nevojat e kompanisë apo asaj industrie)

2. Sa me shpejt gjatë intervistës, pyesni për një përshkrim më të plotë të pozicionit për të cilin po aplikoni. Psh, ju mund t'i thoni intervistuesit "Kam disa arritje profesionale për të cilat do dëshiroja të flisja, por dua të shfrytezojë në maksimum kohën tonë dhe të flas për ato që kanë lidhje të drejtpërdrejtë me nevojat tuaja. Për ta bërë këtë ju lutem mund të më thoni më shumë mbi prioritetet e pozicionit për të cilën kam aplikuar? Më pas vazhdo me një pyetje të dytë, të tretë-për të marrë sa më shumë informacion. Janë pikërisht pyetjet e dyta ose te treta të cilat zbulojnë atë për të cilën intervistuesit po kërkojnë.

Pasi të keni zbuluar se për çfarë po kërkon punëdhënësi, përshkruani pse kërkesat e këtij pozicioni kanë lidhje me detyra për të cilat ju keni qenë i suksesshëm më parë. Mundohu të ilustrosh me shembuj specfikë të përgjegjësive dhe veçanërisht të arritjeve profesionale, të cilat të tregojnë ty plotësisht të aftë për atë pozicion.

The post Kur intervistuesi ju pyet: Më thuaj diçka për veten… appeared first on Ekonomia Online.

Përfundon Java e Gruas 2018, certifikohen 120 pjesëmarrës

Posted: 23 Mar 2018 10:18 AM PDT

120 pjesëmarrës të Javës së Gruas 2018 u certifikuan sot gjatë një ceremonie, me përfundimin e Javës së Gruas 2018. Pjesëmarrësit e Javës së Gruas vijnë nga sektorë të ndryshëm të shoqërisë, si përfaqësues të partive politike, shoqërisë civile, biznesit dhe mediave.

Me temën e përgjithshme 'Gati për Qeverisje të Përgjegjshme', ky edicion i Javës së Gruas ofroi diskutim në panele dhe punëtori për ngritjen e shkathtësive në tema relevante si integriteti i partive, transparenca e qeverisë, korrupsioni, ekstremizimi radikal, integrimi i viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës, të drejtat pronësore, mediat sociale dhe edukimi demokratik, transmeton Ekonomia Online.

Java e Gruas 2018, organizohet nga Instituti Kombëtar Demokratik (NDI), mbështetur nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (USAID). Java e Gruas është ngjarje vjetore që ka filluar si pilot projekt në vitin 2012, një ngjarje kombëtare që mbledhë mbi 100 gra dhe burra, përfaqësues të etnive të ndryshme, partive politike, shoqërisë civile, bizneseve, mediave dhe nga akademia.

Programi i Javës së Gruas 2018 ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin e pjësëmarrësve ne lidhje me domososhmërinë e një qeverisje llogaridhënese dhe të përgjegjshme në Kosovë. Pjesëmarrësit patën mundësinë që së bashku të marrin informacione, të promovohen dhe të krijojnë rrjete me ekspertë dhe vendimmarrës nga institucionet qeveritare, për të identifikuar dhe ofruar rekomandime për përfshirje më të madhe të grave në sigurimin e përgjegjshmërisë dhe llogaridhënies së qeverisjes në Kosovë.

The post Përfundon Java e Gruas 2018, certifikohen 120 pjesëmarrës appeared first on Ekonomia Online.

Lluka: Ndërmarrjet publike kanë probleme serioze, jemi munduar të përmirësojmë situatën

Posted: 23 Mar 2018 10:12 AM PDT

Pikë e 11 e rendit të ditës në seancën e sotme të Kuvendit ishte Raporti i performancës së ndërrmarrjeve publike për vitin 2015 dhe 2016.

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, tha se MZHE-ja është munduar të marrë masa për përmirësimin e gjendjes në ndërrmarrje publike, raporton Ekonomia Online.

Ai tha se të gjitha ndërmarrjet përballen me probleme serioze.

"Të gjitha ndërrmarrjet ballafaqohen me probleme serioze dhe duhet të bëhen ndryshime. Raportet kanë qenë gati në afat kohor por për shkak të zhvillimeve të fundit në vend nuk kanë mundur të miratohen deri më tani. Në përgjithësi janë 16 ndërrmarrje publike në pronësi të ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, performanca e tyre është në rënie, kanë munguar masat adekuate për ndryshimin e gjendjes duke reduktuar shpenzimet dhe duke përmirësuar efikasitetin e vet".

Lluka bëri të ditur se në vitin 2016 me humbje kanë punuar nëntë kompani, ndërsa në vitin 2016 dhjetë kompani.

"Në vitin 2016 shpenzimet kanë qenë për 29 milionë euro më të larta se të hyrat pikërisht në ndërrmarrjet me humbje, është rritur numri i punëtorëve dhe shpenzimeve. Në vitin 2015 me humbje kanë punuar 9 kompani dhe vitin 2016 kanë punuar me humbje 10 kompani. Përkundër kësaj situate në këto ndërrmarrje ka vazhduar komoditeti dhe anëtarët e bordit kanë pasur shpenzime të ndyshme duke shpërblyer me bonuse".

Lluka ka thënë se kanë ndaluar bonuset për anëtarët e bordit dhe shpenzimeve pa arsyetime të duhura.

"Jemi munduar të marrim masa për përmirësimin e situatës së përgjithshme. Nuk është lehtë se problemet janë shtresuar me vite të tëra. Kemi marrë masa në ndalimin e bonueseve për anëtarët e bordit dhe shpenzimeve pa ndonjë arsyetim të duhur".

The post Lluka: Ndërmarrjet publike kanë probleme serioze, jemi munduar të përmirësojmë situatën appeared first on Ekonomia Online.

Si iu përgjigjeni emaileve ka më shumë rëndësi sesa mendoni

Posted: 23 Mar 2018 10:05 AM PDT

Rezultatet nga një studim i ri do të sfidojnë atë që mendoni se e dini rreth emailit.

Nga përgjigja e një emaili menjëherë në injorimin e tij, të gjithë kanë mënyrat e veta të trajtimit të emailit.

Një sondazh i fundit nga kompania e zgjidhjeve rreth emaileve Timyo zbuloi besimet dhe shprehitë e zakonshme të njerëzve kur është fjala tek emaili. Duke pyetur më shumë se 500 punonjës me orar të plotë rreth emailit, sondazhi zbuloi informacione befasuese se sa shumë kohë kalojnë njerëzit në email, sa shpejt përgjigjen, sa shpesh përdorin telefonin e tyre për email dhe më shumë.

Për shumë njerëz, kur ata pranojnë një email, ata kanë dëshirë të përgjigjen brenda një ore, me 49 përqind të atyre të anketuar thanë se është normë për ta. Të tjerët kanë qasje ndryshe, 26 përqind thanë se përgjigjen vetëm kur është e përshtatshme për ta.

Dhe nëse dëshironi të zini dikë në kohën e duhur, është më mirë të dërgoni ato emaile në mëngjes. Një çerek i pjesëmarrësve thanë se kontrollojnë emailin në mes orës 5 deri në 9 të mëngjesit, dhe një tjetër 20 përqind në mes 9-12 pasdite.

Për të mësuar më shumë rreth shprehive të emaileve, shikoni këto shtatë zbulime nga sondazhi.

Shumica e njerëzve kalojnë një orë ose më pak në email çdo ditë

''Përderisa emaili duket se merr shumicën e ditës tuaj, del se kjo nuk është çështja për shumicën e punonjësve. Sipas sondazhit, 35 përqind e pjesëmarrësve thanë se kalojnë një orë ose më pak në emailin e tyre çdo ditë. Një tjetër 30 përqind tha se kalojnë një deri në dy orë. Vetëm 1.6 përqind e pranuan se kalojnë gjashtë ose më shumë orë në email çdo ditë.

Shumicën e emaileve që njerëzit i dërgojnë nuk janë urgjente

Shumica e njerëzve nuk dërgojnë emaile urgjente të cilat kanë nevojë për përgjigje të menjëhershme. Pothuajse gjysma e pjesëmarrësve thanë se më pak se 10 përqind të emaileve që ata i pranojnë kërkojnë përgjigje të menjëhershme.

Kjo reflektohet edhe kur ata kërkojnë një nder. Pothuajse një e treta e pjesëmarrësve të sondazhit thanë se 10 përqind ose më pak e emaileve që ata pranojnë kërkojnë përgjigje. Një tjetër 23 përqind tha se më pak se 20 përqind e emaileve që pranojnë kanë nevojë për përgjigje.

Shumica e njerëzve përgjigjen brenda një ore të pranimit të një emaili

Njerëzit mund të mos kalojnë shumë kohë në emailin e tyre, por kur përgjigjen, e bëjnë atë në një kohë të shpejtë. Pothuajse gjysma e pjesëmarrësve të anketuar thanë se përgjigjen brenda një ore të pranimit të një emaili. Mirëpo, 26 përqind thanë se përgjigjen kurdo që është e përshtatshme për ta.

Njerëzit preferojnë të përdorin kompjuterët e tyre për emaile në vend të telefonit

Krijimi i një emaili profesional në telefonin tuaj mund të jetë i vështirë, pra nuk është befasi se shumica preferojnë të përdorin kompjuterin. 42 përqind të anketuarve thanë se menaxhojnë 20 përqind ose më pak të emaileve të tyre në telefonin e tyre. Mirëpo, 13 përqind e pranuan se iu përgjigjen 81 deri 100 përqind të emaileve të tyre përmes telefonit.

Është në rregull të dërgoni emaile në mbrëmje ose gjatë fundjavës

Shpesh, dërgimi i një emaili të punës jashtë zyrës mund të duket i çuditshëm apo jo-profesional. Mirëpo, kjo mund të jetë vetëm në kokën tuaj. Shumica e njerëzve (66 përqind ) thanë se nuk mendojnë se është joprofesionale të dërgojnë emaile vonë në mbrëmje ose gjatë fundjavës.

Njerëzit dëshirojnë mesazhe cilësore, jo vetëm një përgjigje të shpejtë

Përderisa prisni që dikush të ju përgjigjet emaileve tuaja mund të jetë pak streusese, do të ishte dëshpërim nëse do të pranonit një përgjigje e cila nuk do të ishte e dobishme. Shumica e pjesëmarrësve (63 përqind) thanë se preferojnë një përgjigje cilësore, edhe nëse do të thotë kohë më e ngadalshme e përgjigjes, në vend të një përgjigje të shpejtë të padobishme.

Përgjigja e dikujt ndaj emailit është tregues i mirë i performancës së tij

Del se, njerëzit mund të përdorin protokollin tuaj të emailit për të gjykuar performancën tuaj në punë. Pothuajse gjysma e pjesëmarrësve thanë se përgjigja e dikujt ndaj emailit tregon mirë performancën e tij. (Rose Leadem/ Entrepreuner)

The post Si iu përgjigjeni emaileve ka më shumë rëndësi sesa mendoni appeared first on Ekonomia Online.

Arrestohet importuesi i mishit të prishur nga Belgjika, Anton Jupa

Posted: 23 Mar 2018 09:55 AM PDT

Pronari i Kompanisë "Euro Ida", Anton Jupa është arrestuar para pak çastesh nga Policia e Kosovës. Lajmin e ka bërë të ditur për Insajderin kryeprokurori i Prizrenit, Admir Shala. Ai tha se Jupa, është arrestuar afër kompanisë së tij në Rahovec.

"Po, është e vërtetë që është arrestuar. Ai disa ditë nuk ka qenë fare në Kosovë, dhe në momentin kur e morën lajmin se ai gjendet në Kosovë, ne dërguam ekipet policore, të cilat kanë arritur që ta kapin afër objektit të kompanisë së tij në Rahovec", ka thënë Shala.

Ai bëri të ditur se Jupa është duke u intervistuar në këto çaste nga Policia e Kosovës, dhe më vonë do të merret vendimi lidhur me procedurat e mëtejme.
"Tash për tash, është duke u intervistuar nga ana e Policisë, dhe më vonë do të marrim vendim se çka do të bëhet", ka thënë Shala.

Anton Jupa, pronar i Kompanisë "Euro Ida", kompani nga Rahoveci dhe kishte importuar mish nga kompania belge në muajt maj dhe qershor të vitit 2016. Mishi që kompania e tij, e kishte importuar nga kompania belge "Veviba", kishte qenë i prishur.

Gazeta Metro ka raportuar këto ditë për skandalin e dy prej kompanive më të mëdha të marketeve në Kosovë, ETC dhe Viva Freshin.

Këtyre dy rrjeteve u ishin konfiskuar mijëra kilogramë mish i prishur, por ende nuk është vërtetuar nëse origjina e tij ishte Belgjika.

The post Arrestohet importuesi i mishit të prishur nga Belgjika, Anton Jupa appeared first on Ekonomia Online.

Zëvendësministrja Vuniqi në Samitin Ekonomik Kosovë-Turqi, fton afaristët të investojnë në Kosovë

Posted: 23 Mar 2018 09:50 AM PDT

Zëvendësministrja e Punëve të Jashtme, Rejhan Vuniqi, në Samitin Ekonomik Kosovë -Turqi, i cili u mbajt në Bursa, u ka bërë thirrje afaristëve që të investojnë në Kosovë.

"Kosova, si një vend i ri dhe dinamik ofron një sërë përparësish krahasimore siç janë, popullsia e re dhe mjaft mirë e kualifikuar, resurset natyrore, kushtet e volitshme klimatike, infrastruktura, politikat fiskale me taksat më të ulëta tatimore në rajon, pozitën gjeografike me qasje në tregun rajonal të CEFTA-s, BE-së dhe tregje të tjera, andaj shfrytëzoj rastin të ftoj afaristët e Bursës, që të investojnë në Kosovë ​sepse do të keni mundësi për të eksportuar produktet tuaja në tregjet më të mëdha botërore", ishte mesazhi i saj, transmeton Ekonomia Online.

"Qyteti i Bursës, përveç kontributit në zhvillimin e ekonomisë së Turqisë, në ditën e sotme kontribuon edhe në marrëdhëniet ekonomike ndërmjet Kosovës dhe Turqisë. Ky qytet, mund të shërbej si një referencë dhe model në zhvillimin ekonomik të komunave te Kosovës. Kultura e punës, angazhimi në fushën e aftësimit profesional të të rinjve, performanca në fushën e industrisë dhe në sektorin e shërbimeve, na bënë që të shikojmë me vëmendje dhe të lakmojmë veçoritë e këtij qyteti të bukur. Gjithashtu, çmojmë iniciativat e këtij qyteti për të zhvilluar bashkëpunimin me Kosovën", është shprehur zëvendës-ministrja Vuniqi.

Sipas një komunikate nga MPJ, në vazhdim të prezantimit ajo ka përmendur edhe marrëdhëniet shumë të mira në mes dy vendeve dhe dy popujve që duhet të ndikojnë në zgjerimin e mëtejmë të këtij bashkëpunimi.

"Përveç marrëdhënieve shumë të mira politike dhe ekonomike, janë edhe lidhjet kulturore dhe historike ndërmjet dy shteteve. Shumë njerëz si nga Turqia ashtu edhe nga Kosova kanë të afërmit e tyre në shtetin tjetër. Dinamikat tona sociale na bënë që të afrohemi edhe më shumë. Kosovarët që kanë migruar në Turqi, komuniteti turk në Kosovë dhe në fakt të gjithë kosovarët, kanë rëndësinë e veçantë në zhvillimin e marrëdhënieve ndërmjet dy shteteve", ka theksuar Vuniqi.

Tutje, ajo ka falënderuar shtetin turk për kontributin e tyre për stabilitetin, zhvillimin dhe promovimin e Kosovës në rrafshin ndërkombëtar si dhe në rrugëtimin e vendit tonë drejt integrimeve Euro-atlantike.

The post Zëvendësministrja Vuniqi në Samitin Ekonomik Kosovë-Turqi, fton afaristët të investojnë në Kosovë appeared first on Ekonomia Online.

7 arsye për të nisur një biznes sa jeni në universitet

Posted: 23 Mar 2018 09:50 AM PDT

Unë fillova biznesin tim në vitin 1999 kur isha ende student. Kishte edhe të mira edhe të këqija nga kjo gjë, por jam shumë falënderues për përvojën dhe do ua rekomandoja edhe ndërmarrësve tjerë ambiciozë. Këtu janë shtatë arsye se pse duhet të bëni këtë gjë.

Rrezik i ulët, shpërblim i lartë

Çfarë keni për të humbur? Nuk zotëroni asgjë, ju keni disa angazhime në jetën tuaj, dhe skenari më i keq i mundshëm është të ktheheni te ajo që po e bëni tani.

Kjo nuk domethënë se ju duhet të merrni një qasje për të nisur një biznes. Vitet tuaja në universitet do të përfundojnë para se t'a dini, dhe papritmas rreziku do të jetë më i madh. Ju me siguri keni kohë për të filluar një ndërmarrje serioze biznesi në vite të universitetit dhe brenda 12 muajve të kuptoni nëse do funksionojë apo jo. Ndoshta do të keni sukses herën e parë, ndoshta do të ndryshoni metodën, ndoshta do të dorëzoheni oe të filloni diçka të re. Sa më shpejtë që testoni idetë tuaja, aq më mirë.

Burimet e kampusit

Universitetet kanë qasje në lidhjet më të shpejta të internetit, këshillim falas nga profesorët të cilët shpesh kanë dëshirë të përfshihen në bizneset fillestare të studentëve, në dhoma takimi dhe në tjera burime për të cilat do paguanit shumë jashtë kampusit. E vërteta është se ju po paguani për këto burime kampusi, përmes pagesave të shkollimit apo taksave, kështu që përfitoni nga ato.

Arsimim në botën reale

Ju mund të mësoni shumë në klasë. Bota e bizneseve fillestare është një urë e madhe në mes të materialit të mësuar dhe koncepteve të aplikuara. ''Nuk ka mënyrë më të mirë për të përshpejtuar rritjen se sa të ndërtoni një kompani'', thotë ndërmarrësi student Jordan Gonen, një student i vitit të parë në Universitetin e Washington në St. Louis. ''Është 100 herë më e vështirë se gjithçka që ndodh në klasë, por gjithashtu 100 herë më e vlefshme se sa çdo mësim libri''.

Konsumatorë të arritshëm

Studentët janë një burim i vlefshëm për testimin e ideve tuaja. Ata janë të lire, dhe ju tregojnë nëse nuk ju pëlqen ajo që keni për të ofruar. Nëse mund t'i bëni studentët të paguajnë për diçka është një shenjë e mirë se produkti ose shërbimi juaj ka gjasa të suksesit. Studentët janë gjithashtu lidhës. Ata kanë fuqinë për të prodhuar përhapjen.

Këshillimi

Kur isha një student kisha qasje tek të gjithë. E gjitha që duhej të bëja ishte të kontaktoja asistentin e një Kryeshefi Ekzekutiv dhe t'i thoja ''Jam një student në BYU dhe po nis një kompani dhe do isha i interesuar të merrja disa këshilla nga ju dhe kështu me radhë''. Ndërmarrësit e suksesshëm pëlqejnë t'u japin këshilla ndërmarrësve të rinj. Ata do të gjejnë kohë të c ilën nuk do t'a gjenin për dikë tjetër, dhe do të flasin hapur me ju sepse nuk ju shohin si një kërcënim ose si dikë me motiv të mëtejshëm.

Bashkë-themelues

Është e vërtetë se studentët nuk kanë përvojë, por mendojeni në këtë mënyrë, ndërmarrësit e suksesshëm të së nesërmes janë në universitet sot, dhe kur do të keni rast më të mirë për t'i rekrutuar ata se sot, kur ata ende nuk e kuptojnë se çfarë kapaciteti kanë? Zuckerberg i ardhshëm mund të jetë djali ose vajza e ulur pranë jush në orën e financës e cila duket i/e mërzitur.

Ndërtimi i karrierës

Edhe nëse filloni një biznes në universitet dhe ai dështon, është një plus i madh në rezymenë tuaj. Fillimi i një biznesi tregon se ju jeni proaktivë dhe kreativë, lloji i punonjësve të suksesshëm që kompanitë e suksesshme kërkojnë. Përvoja e bizneseve fillestare përderisa jeni në universitet mund t'ju vendosë në rrugë të shpejtë të mundësive të udhëheqjes në një tjetër kompani nëse vendosni se nuk jeni gati të jeni ndërmarrës me orar të plotë dhe dëshironi të fitoni përvojë në punë së pari.

A ka aspekte negative të nisjes së një biznesi përderisa jeni në universitet? Sigurisht, ju mund të shpenzoni para duke lansuar biznesin tuaj dhe do të humbisni orë të gjata pa gjumë. Por këto investime shpaguhen në tjera mënyra, duke e bërë një përvojë shpërblyese për të cilën gjithmonë do të jeni mirënjohës. (Joshua Steimle/Entrepreneur)

The post 7 arsye për të nisur një biznes sa jeni në universitet appeared first on Ekonomia Online.

Një 42-vjeçar vritet nga një mjet shpërthyes në Hajvali

Posted: 23 Mar 2018 09:36 AM PDT

Një shpërthim ka ndodhur rreth orës 15:00 në Hajvali. Si pasojë ka humbur jetën një person, raportojnë mediet.

Viktima është Muhamet Gashi, 42-vjeçar, raporton Klan Kosova.

“Ju njoftojmë se sot në ora 14:45 policia ka marrë informacion se në rrugën “Adnan Loku” në Hajvali, saktësisht në një objekt përcjellës, të një shtëpie ka ndodhur një shpërthim, ku një person ka humbur jetën”, ka konfirmuar Policia e Kosovës, për Express.

“Mbështetur në rezultatet e para të hetimit dhe të ekzaminimit të vendit të ngjarjes dyshohet se shpërthimi ka ardhur si rrjedhojë e aktivizimit të një mjeti shpërthyes që dyshohet të jetë granatë dore”, ka njoftuar PK-ja.

The post Një 42-vjeçar vritet nga një mjet shpërthyes në Hajvali appeared first on Ekonomia Online.

Kërkohet që të miratohet Marrëveshja për autostradën Kijevë-Zahaq

Posted: 23 Mar 2018 09:31 AM PDT

Kuvendi i Kosovës është duke shqyrtuar Projektligjin për Ratifikimin e Marrëveshjes për Hua ndërmjet Kosovës dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, për Projektin e Autostradës Kijevë-Zahaq.

Ministri i Financave, Bedri Hamza, ka thënë ministria që ai udhëheq për këtë autostradë ka nënshkruar marrëveshjen e huasë me BERZH-in dhe sipas tij kushtet e financimit janë më të favorshme në treg, raporton Ekonomia Online.

Hamza shtoi se MF-ja rekomandon që procedurat për kontraktimin e këtij segmenti.

"Ministria e Financave ka nënshkruar  marrëveshjen e huasë me BERZH-in për autostradën Kijevë-Zahaq. Kjo marrëveshje përfshin buxhetimin e vetëm një pjese të autostradës. Kushtet financimit janë më të favorshme në treg.  Rekomandimi i Ministrisë së Financave është të fillojnë procedurat për kontraktimin e këtij segmenti. Në këtë mënyrë afati optimal është pjesa e parë e vitit 2018. 71 milionë hua nga BERZH, 80,2 milionë hua nga Banka Evropiane Investive, 38 milionë kontribut nga Qeveria e Kosovës, 7.1 milionë grant nga korniza investuese e Ballkanit Perëndimor dhe 0,6 milionë mga BERZH-i".

Hamza tha se marrëveshja ndërkombëtare është arritur në bazë të planifikimit buxhetor.

"Marrëveshja e kredisë me Bankën Investive Evropiane është në negociim dhe pritet të nënshkruhet në fund të muajit mars dhe përmes qeverisë të percjellet për në Kuvend". Projektligji për këtë marrëveshje është përgatitur nga MF-ja dhe Qeveria e Kosovës për ratifikim në Kuvendin e Kosovës. Marrëveshja ndërkombëtare për këtë është arritur në bazë të planifikimit buxhetor".

Kryetari i Komisionit parlamentar për Buxhet dhe Financa, Lumir Abdixhiku, tha se komisioni ka vlerësuar rëndësinë e këtij projekti dhe kërkon të votohet pro kësaj marrëveshje.

"Shuma e marrëveshjes është 71 milionë euro, do të zbatohet nga Ministria e Infrastrukturës. Norma e interesit 1%, kohëzgjatja e marrëveshjes do të jetë 15 vite, do të ketë një greis periudhë prej 3 viteve . Shpenzimet operative do të akomodohen në kuadër të rregullës fiskale në deficit 2% ndërsa projektet kapitale do të financohen në kuadër të mekanizmit të investimeve. Komisoni për Buxhet dhe Financa Projektligjin dhe ka vlerësuar rëndësinë dhe Financimin e autostradës Kijevë-Zahaq".

Deputeti Milaim Zeka, nga Nisma Socialdemokrate tha se nuk është lajm i gëzueshëm të ndërtohen autostrada por spitale.

"Lajm i gëzueshëm nuk është vetëm më ndërtu asfalt, e vend sallatave hajmë asfalt, por me u gëzu kur ndërtojmë ndonjë spital që mos të shpenzojme me mijëra euro për shërim jashtë vendit. Edhe pse jam kundër këtij projekti do ta votojë për".

The post Kërkohet që të miratohet Marrëveshja për autostradën Kijevë-Zahaq appeared first on Ekonomia Online.

Shfaqni pikat tuaja të forta gjatë një interviste

Posted: 23 Mar 2018 09:27 AM PDT

Sfida për një pozicion në tregun e punës është bërë shumë e vështirë, kështu që ju duhet të keni një performancë të lartë gjatë intervistës së punës për t'u dalluar nga aplikuesit e tjerë. Duhet t'i tregoni panelit intervistues se jeni personi i duhur për punën, duke përshtatur aftësitë tuaja me kërkesat e pozicionit.

Theksoni ecurinë e karrierës suaj

Zakonisht intervista fillon me një pyetje ku ju duhet të flisni për veten tuaj. Ju duhet të filloni të tregoni çdo hap në karrierën tuaj duke theksuar gjërat më të rëndësishme. Nëse jeni duke aplikuar për një pozicion si menaxher, duhet të flisni për aftësitë tuaja si lider. Nëse pozicioni nuk ka lidhje më të qënit lider, flisni për aftësi të tjera, për shembull aftësitë komunikuese.

Flisni për kualifikimet tuaja

Duke filluar që nga eksperiencat tuaja në kompanitë më të mira e deri tek çertifikatat dhe specializimet që mund të keni bërë, janë shumë të rëndësishme për t'u përmendur gjatë intervistës. Kjo gjë ju pozicionon juve si një kandidat që ka shumë eksperienca dhe njohuri që do t'i përfshijë në kompani për të rritur produktivitetin e saj.

Tregoni histori suksesi

Tregimi i historive është tashmë një pjesë thelbësore e intervistave në ditët e sotme. Punëdhënësi zakonisht pyet për momente të karrierës tuaj ku ju keni zgjidhur një problem dhe kështu juve ju jepet mundësia të tregoni aftësitë tuaja.

Përdorimi i lehtësirave që krijohen nga pamjet vizuale

Gjatë intervistës ju mund të përdorni avantazhet që krijon pamja vizuale. Mund të realizoni disa slide (8-10) në PowerPoint ose në mënyra të tjera, ku të paraqisni eksperiencat tuaja. Vizualisht është më e thjeshtë të theksoni ato pika apo mesazhe që doni që të kuptohen më qartë nga intervistuesit, për shembull përdorimi i ngjyrave të forta është një metodë theksimi.

The post Shfaqni pikat tuaja të forta gjatë një interviste appeared first on Ekonomia Online.

“Riza Lluka, ai që guxoi!” plus 2 more Telegrafi Opinione

loading...

“Riza Lluka, ai që guxoi!” plus 2 more Telegrafi Opinione


Riza Lluka, ai që guxoi!

Posted: 23 Mar 2018 10:05 AM PDT

Sot shqiptarët kujtojnë guximin dhe fotografinë historike të deputetit shqiptar, Riza Lluka. Sot, pas 29 viteve, fotografia ikonë e politikanit shqiptar, bëhet monument kujtese në vetëdijen tonë kolektive.

Ai ishte i guximshëm, intelektual pa komplekse, kombëtar, jourrejtës i kulturave të etnive tjera, njohës i mirë i kulturës dhe historisë së popujve të gadishullit ilirik. Ai nuk kalkuloi, nuk u shit e nuk u ble; ai qëndroi dhe dëshmoi se është bartës i interesave të popullit shqiptar në Kosovë dhe jo vetëm këtu.

Deputeti Riza Lluka ishte dashnor besnik i kulturës së kombit të vet, i drejtpërdrejtë në bisedime, i frikshëm për injorantët e për të pa diturit, jashtëpartiak e diplomat që nuk u kuptua as nga rrethi më i ngushtë i miqve të tij.

Ja, këto janë disa nga vetitë e Riza Llukës – Haxhi Zekës së shekullit XXI. Rastësi e ngjashmëri e trisht e fotografisë kombëtariste të shekullit XX, të heroit Lluka, me fotografinë e Kuvendit të Kosovës që u plasua para tri ditësh në publik (më 21 mars 2018).

Mohikani, ndoshta i fundit në Kuvendin e asaj zezone, veprimi i tij largpamës, na rikujton qartë e shpjegueshëm dramën, dhunën dhe guximin e disa deputetëve shqiptarë të shekullit XXI, të cilët ringjallën shpirtin e guximshëm e intelektual të Riza Llukës.

Ishte errësirë e bënte ftohtë atëherë… Kishte gjak … shumë gjak! Patrioti nuk u frikësua por u burrërua deri në pavdekësi; ai më 23 mars 1989 u përjetësua; ai i tha jo kolonializmit e fashizmit serb në Kosovë.

Ne, shqiptarët, të përkujtojmë e të nderojmë, z. Riza Lluka!

Përjetë e mot, faleminderit!

The post Riza Lluka, ai që guxoi! appeared first on Telegrafi.

U prehtë në paqe Rendi Liberal Botëror

Posted: 23 Mar 2018 10:04 AM PDT

Pas një vrapimi prej gati një mijë vjetësh, komentoi filozofi dhe shkrimtari francez Volter (Voltaire), Perandoria e Shenjtë Romake në rënie nuk ishte më as Romake dhe as perandori. Sot, rreth dy shekuj e gjysmë më pas, problemi, për të perifrazuar Volterin, është se rendi botëror liberal në zvenitje nuk është më as liberal, as botëror dhe as i rregullt.

Shtetet e Bashkuara, duke punuar ngushtë me Mbretërinë e Bashkuar dhe të tjerët, krijoi rendin liberal botëror në fund të Luftës së Dytë Botërore. Objektivi ishte që të siguroheshin që kushtet që sollën dy luftëra botërore në 30 vjet të mos rishfaqeshin më kurrë.

Për këtë qëllim, vendet demokratike vendosën të krijojnë një sistem ndërkombëtar që ihste liberal në kuptimin që duhej të bazohej në sundimin e ligjit dhe në respektimin e sovranitetit të vendeve dhe integritetit të tyre territorial. Të drejtat e njeriut duhej të mbroheshin. Të gjitha këto duhej të zbatoheshin në të gjithë planetin; në të njëjtën kohë, pjesëmarrja ishte e hapur për të gjithë dhe vullnetare. Institucionet u ndërtuan për të promovuar paqen (Kombet e Bashkuara), zhvillimin ekonomik (Banka Botërore) dhe tregtinë e investimet (Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe ajo që më vonë u bë Organizata Botërore e Tregtisë).

E gjitha kjo u mbështet më shumë nga fuqia ekonomike dhe ushtarake e Shteteve të Bashkuara, një rrjeti aleancash nëpër Evropë dhe Azi, dhe armëve bërthamore, të cilat ndihmuan në parandalimin e agresionit. Rendi botëror liberal u mbështet në këtë mënyrë jo vetëm te idealet e përqafuara nga demokracitë, por edhe te pushteti i fortë. Asgjë nga këto nuk u kalua pa u vënë re në Bashkimin Sovietik, i cili ishte bindshëm jobliberal dhe që kishte një koncept tërësisht të ndryshëm për atë që përbën rend në Evropë dhe nëpër botë.

Rendi liberal botëror rezultoi më i shëndoshë se kurrë në fund të Luftës së Ftohtë dhe kolapsit të Bashkimit Sovjetik. Por sot, një çerek shekulli më vonë, e ardhmja është në dyshim. Në të vërtetë të tre komponentët – liberalizmi, universaliteti dhe ruajtja e rendit – janë sfiduar si kurrë më parë në historinë e 70 viteve të fundit.

Liberalizmi është në tërheqje. Demokracitë po ndjejnë pasojat e rritjes së populizmit. Partitë e ekstremeve politike kanë fituar terren në Evropë. Vota në Mbretërinë e Bashkuar në mbështetje të largimit nga BE vuri në pah rënien e ndikimit të elitave. Edhe SHBA po përjeton sulme të paprecedentë nga vetë presidenti i vendit mbi median, gjykatat dhe institucionet e zbatimit të ligjit.

Sistemet autoritariste, përfshirë Kinën, Rusinë dhe Turqinë, janë bërë më të rënda. Vende të tilla si Hungaria dhe Polonia duken të painteresuara për fatin e demokracive të tyre rinore.

Është gjithnjë e më e vështirë të flasësh për botën si një e tërë. Ne po shikojmë ngritjen e rendeve rajonale – ose, më e dukshme në Lindjen e Mesme, e kaoseve rajonale – secila me karakteristikat e veta. Përpjekjet për të ndërtuar kuadre botërore po dështojnë. Proteksionizmi është në ngritje; raundi i fundit i bisedimeve botërore për tregti nuk dha kurrë rezultate. Dhe ka pak rregulla që qeverisin hapësirën kibernetike.

Në të njëjtën kohë, rivaliteti mes fuqive të mëdha po rikthehet. Rusia dhunoi normat bazë të marrëdhënieve ndërkombëtare kur përdori forcat e armatosura për të ndryshuar kufijtë në Evropë, dhe dhunoi sovranitetin e SHBA-së përmes përpjekjeve për të ndikuar në zgjedhjet e vitit 2016. Koreja e Veriut ka kundërshtuar një konsensus të fortë ndërkombëtar kundër përhapjes së armëve bërthamore. Bota ka qëndruar mënjanë ndaj tmerreve humanitare në Siri dhe Jemen, duke bërë shumë pak në OBK apo gjetkë në përgjigje ndaj përdorimit të armëve kimike nga qeveria e Sirisë.

Venezuela është një shtet i dështuar. Një në çdo njëqind njerëz në botë sot është ose refugjat ose i zhvendosur brenda vendit të vet.

Ka shumë arsye se pse e gjitha kjo po ndodh dhe pse tani. Rritja e populizmit është pjesërisht në përgjigje të të ardhurave në stanjacion dhe humbjes së vendeve të punës, më së shumti për shkak të teknologjive të reja por gjerësisht i është atribuuar importeve dhe emigrantëve. Nacionalizmi është një mjet gjithnjë e më i përdorur nga udhëheqësit për të fuqizuar autoritetin e tyre, veçanërisht në mes të kushteve të vështira ekonomike dhe politike. Dhe institucionet botërore kanë dështuar të adaptohen me balancat e reja të pushtetit dhe teknologjitë.

Por dobësimi i rendit liberal botëror është shkaktuar, më shumë se nga çdo gjë tjetër, nga ndryshimi i sjelljes së SHBA-së. Nën presidentin Donald Trump, SHBA ka vendosur të mos bashkohet me Partneritetin Trans-Paqësor dhe të tërhiqet nga marrëveshja e Parisit për klimën. Ajo ka vendosur në mënyrë të njëanshme tarifa mbi çelikun dhe aluminin, duke u mbështetur në një justifikim (siguria kombëtare), të cilin mund ta përdorin edhe të tjerët, në një proces që mund ta vendosë botën në rrezik të luftërave tregtare. Ajo ka ngritur pikëpyetje mbi angazhimin e vendit në NATO dhe në aleancat e tjera. Dhe ajo rrallë flet për demokracinë apo të drejtat e njeriut. Sllogani "Amerika e Para" dhe rendi botëror liberal duken të papajtueshme.

Argumenti im është se nuk duhet që thjeshtë SHBA të nxirret mënjanë për t'u kritikuar. Edhe fuqitë e tjera të sotme, përfshirë BE-në, Rusinë, Kinën, Indinë dhe Japoninë, mund të kritikohen për atë që po bëjnë, apo nuk po bëjnë, apo të dyja. Por SHBA nuk është thjeshtë njësoj si çdo vend tjetër. SHBA ishte arkitekti kryesor i rendit botëror liberal dhe mbështetësi kryesor i këtij rendi. SHBA ishte edhe përfituesi kryesor.

Vendimi i Amerikës për të braktisur rolin që ka luajtur për më shumë se shtatë dekada përbën për rrjedhojë një pikë kthese. Rendi liberal botëror nuk mund të mbijetojë më vete, për shkak se të tjerët nuk kanë as interes dhe as mjete për ta mbajtur atë. Rezultati do të jetë një botë më pak e lirë, më e varfër dhe më pak paqësore, si për Amerikanët ashtu edhe për të tjerët. /Project Syndicate/reporter.al/

The post U prehtë në paqe Rendi Liberal Botëror appeared first on Telegrafi.

John Bolton dhe shqetësimi i shqiptarëve

Posted: 23 Mar 2018 09:58 AM PDT

Shtatë arsye se pse asgjë themelore nuk do të ndryshojë për Kosovën dhe shqiptarët

Shumë shqiptarë e kanë pritur me një lloj shqetësimi emërimin nga presidenti Donald Trump, të ambasadorit John Bolton, në postin kyç të Këshilltarit të Sigurisë Kombëtare.

Arsyeja kryesore është se Bolton është një nga diplomatët e rrallë amerikanë që është shprehur kundër pavarësisë së Kosovës në vitin 2008.

Argumentet e Boltonit ndryshuan disa herë, por për ta përmbledhur ai paraqiste pavarësinë e Kosovës si diçka që ishte në kundërshtim me interesat amerikane, si shkelje e ligjit ndërkombëtar, provokim i panevojshëm i Rusisë dhe një pikënisje për shpërthim të radikalizmit islamik në Evropë.

Shqiptarët nuk janë të vetmit që e shohin me dyshim emërimin e tij. Shumë nga kritikët e tij e akuzojnë si luftënxitës, si dikë që preferon përdorimin e forcës aty ku diplomacia mund të kishte mjaftuar. Në veçanti, disa janë të shqetësuar se Bolton është sjellë në kabinet nga presidenti Trump për të grisur Marrëveshjen gjashtëpalëshe me Iranin. Në bazë ta saj, Irani ka ndaluar prodhimin e armës bërthamore në shkëmbim të heqjes së bllokadës tregtare.

Trump, Bolton dhe një numër i madh politikanësh amerikanë janë të mendimit se Irani është duke e ndërtuar armën bërthamore gjithsesi. Sipas kritikëve të tyre, ata në fakt, thjesht duan luftën e radhës në Lindjen e Mesme. Ironia është se Trump u bë president pas një fushate ku u tall dhe kritikoi ashpërsisht angazhimet ushtarake amerikane në Irak dhe Afganistan. Po ai ka ndryshuar tashmë shumë nga qëndrimet e fushatës.

Për Korenë e Veriut, ai ka këshilluar një goditje paraprake që sipas tij do ta shpartallonte regjimin dhe do t'ia sabotonte aftësinë për të luftuar seriozisht. Deklarata si këto vetëm sa ia kanë rritur imazhin e dikujt që mund të veprojë në mënyrë të papërgjegjshme në krye të sigurisë kombëtare amerikane. Koreja e Veriut është peshë e lehtë për t'u ndeshur me Amerikën, mirëpo, pesimistët imagjinojnë skenarin ku një predhë e vetme me përmbajtje bërthamore arrin t'u shpëtojë raketave amerikane, duke vrarë nga dhjetëra mijëra deri në një milion vetë, në Korenë e Jugut, Japoni apo edhe në bregu perëndimor amerikan. Fitorja amerikane mund të humbasë shkëlqimin nëse vjen me një çmim të tillë.

Punët e botës po ua lëmë për momentin të tjerëve. Po sa duhet të shqetësohen shqiptarët në Ballkan për këtë emërim të John Bolton?

Paniku do të ishte pa vend. Madje edhe shqetësimi disi arkaik. Të mos harrojmë se kur John Bolton u deklarua me forcë kundër pavarësimit të Kosovës, ai nuk ishte më një diplomat në detyrë, por një komentues në media, e një studiues në institucionet e mendimit politik amerikan. Zyrtarët kur nuk janë më në detyrë shprehin mendime që shkaktojnë debate, por në detyrë ripërqafojnë vendimet dhe synimet e përcaktuara të shtetit amerikan.

E dyta, të mos harrojmë se Ambasadori Bolton ishte në atë kohë i inatosur me Presidentin George W. Bush dhe sidomos Sekretaren e Shtetit Condoleezza Rice. Ai ishte emëruar fillimisht Ambasador në detyrë i SHBA-së në OKB. Përballë pakënaqësisë në Senatin Amerikan dhe mes aleatëve të Amerikës për pikëpamjet e tij, administrate vendosi që ta zëvendësojë. Bolton nuk ua fali asnjëherë këtë ndryshim. Nuk është çudi pra, që nëse Bush dhe Rice do të dilnin kundër pavarësisë së Kosovës, Bolton të deklarohej si flamurtar i saj.

E treta, Bolton ashtu si është normale në SHBA ishte kundër njohjes së pavarësisë sa kohë që nuk ishte bërë akoma fakt i kryer. Ai vijoi të shpehej kundër saj edhe në javët e para, po qysh atëherë i është shmangur me kujdes temës. Mund të provokohet nga serbët dhe rusët që ta përsërisë dhe mbrojë qëndrimin e tij, po kurrsesi të diskutojë atë që është tashmë një e vërtetë e pakthyeshme. Pavarësia e Kosovës nuk e destabilizoi Ballkanin, përkundrazi rajoni ka mbetur në paqe e bashkëpunimi mes vendeve fqinje, madje edhe mes Prishtinës dhe Beogradit, ka ardhur duke u përmirësuar e forcuar.

E katërta, edhe sikur Bolton të kishte mbetur armik i pavarësisë së Kosovës (e pamundur duke pasur parasysh heshtjen e tij 10-vjeçare, po për hir të argumentit), ai nuk do të kishte kohë që të merrej me të. Ai po hyn në kabinetin Trump për t'u angazhuar në fazën e dytë të presidencës, ku të gjithë kohën do t'ia hajë përplasja me Kinën pas fillimit të luftës tregtare, takimi i Presidentit Trump me diktatorin koreanoverior, dhe mbi të gjitha hartimi i një politike të re izoluese dhe luftuese ndaj Iranit dhe regjimit të Ajatollahëve.

Kjo e fundit, më shumë se puna e Kosovës do ta vendosë ambasadorin John Bolton, në radarin e shqiptarëve. Për ata që nuk e kanë vënë re, apo e kanë harruar, Bolton vizitoi Shqipërinë plot një vit më parë, me rastin e festës së Nevruzit, për të festuar së bashku me opozitën e regjimit të Ajatollahëve, që është strehuar në Shqipëri. Këto ditë vizitën e radhës e kreu një tjetër personalitet i afërt me presidentin Trump, Rudy Giuliani. Nëse Bolton do të hartojë një plan që përfshin nxitjen e rrëzimit të regjimit në Iran, muxhaedinët e strehuar në Shqipëri do të jenë pa dyshim pjesë e tij. Cilat mund të jenë pasojat për Shqipërinë është vështirë ta imagjinosh. Ndoshta nuk do të ketë asnjë pasojë, po Tirana ka më shumë arsye se Prishtina që të ndjekë pasojat e emërimit të tij.

E pesta, Bolton është shquar si një nga zërat më anti-Kremlin në SHBA. Edhe me një President që është simpatizues i Putinit, antipatia mbetet. Ajo madje mund të marrë përmasa të tjera sepse Rusia ka investuar shumë në Iran dhe nuk dëshiron një prishje të marrëveshjes, aq më pak një eliminim të kundërpeshës së Iranit ndaj Arabisë Saudite dhe influencave të tjera në rajon. Moska madje është përfshirë në farkëtimin e një trekëndëshi të paimagjinueshëm pak vite më parë: Rusi-Turqi-Iran. Të tre vendet mund të kishin hyrë në luftë me njëra-tjetrën për shkak të përplasjes së interesave në Siri, mirëpo druajtja nga kostoja e atij skenari dhe kundërshtimi i përbashkët ndaj një shteti të mundshëm kurd, i ka kthyer në aleatë. Jo pak kanë ndikuar grushti i dështuar apo i sajuar i shtetit në Turqi, prishja e marrëdhënieve mes sauditëve dhe turqve dhe sigurisht mos aprovimi mbarëperëndimor për çimentimin e Erdoganit si President i plotfuqishëm në vend, në kurriz të lirisë së medias, funksionimit të opozitës, gjyqeve të papolitizuara dhe të paqes me pakicën kurde.

Që të rikthehemi te çështja jonë, vështirë se Bolton do të pranojë diktatin rus në Ballkan, aq më tepër kur marrëdhëniet Moskë-Washington do të vijnë duke u keqësuar në mënyrë të pashmangshme pavarësisht nga ndjenjat dhe preferencat e presidentit Trump.

E gjashta, Bolton nuk do të jetë Sekretar Shteti, postin që ka ëndërruar, por Këshilltar për Sigurinë Kombëtare. Një arsye e thjeshtë është se ky post është i vetmi në kabinet që nuk kërkon miratimin nga Senati Amerikan. Nuk është sekret, se jo vetëm Demokratët, po as Republikanët në Senat nuk do të votonin për Boltonin. Nuk e deshën për Ambasador në 2005, nuk e duan në kabinetin presidencial as sot.

Ngjitja e tij, në kabinet do ndodhte herët a vonë. Shumë shqiptarë dhe jo vetëm ata kanë mbajtur frymë nga perspektiva e Boltonit në kabinet. Në vitin 2008, në 2012 dhe në 2016. Të gjithë kandidatët kryesorë republikanë për presidentë e kanë pasur në krye të listës për Sekretar Shteti. Madje edhe John McCain e Mitt Romney. Shumë shqiptarë në SHBA kanë pasur një arsye më shumë për të votuar për një president demokrat nga dyshimi që kanë pasur për ambasadorin Bolton. Tani ky "ankth" me apo pa bazë do të shuhet njëherë e përgjithmonë. Ndoshta është më mirë që ai vjen në pushtet tani, kur Kosova është punë e kryer, kur vëmendja ka shkuar tjetërkund dhe kur ai nuk është më aq influences sa në vitet e mëparshme.

E fundit, do të shohim se sa gjatë do të qëndrojë Bolton në Administratën Trump, ku zyrtarët më të lartë po qarkullojnë e zëvendësohen me një shpejtësi relativisht të madhe. Trump nuk është një president i zakonshëm dhe koha ka treguar shumë shpejt se është vështirë për figura me personalitet që të qëndrojnë nën hijen e tij. Përplasjet e mbrapaskenës duken të pashmangshme. Bolton është gjithashtu një personalitet i vështirë. Jo më kot, në vite, ka krijuar kundërshtarë e pakënaqësi të shumta. Ai mund të lulëzojë nën drejtimin e presidentit Trump, por është më shumë e mundshme që një konflikt të shpërthejë mes të dyve. Trump vjen nga një botë, ku është mësuar t'i qëndrojnë në këmbë, Bolton për një dekadë e gjysmë ka shijuar lirinë e të mos qenit në detyrë, ku ka thënë e ka bërë çfarë ka dashur. Mund të krijojnë një duet shumë të mirë, po edhe mund të përplasen në mënyrë të tmerrshme. Koha do ta tregojë.

Deri atëherë, shqiptarët mund ta ndjekin se çfarë do të bëjë njeriu të cilit i janë druajtur aq shumë. Është e natyrshme që do të kishim dashur dikë tjetër të emëruar për atë post. Po, sipas gjasave, vështirë se do të ndryshojë ndonjë gjë themelore, për ne e për Kosovën. /Illyria Press/

The post John Bolton dhe shqetësimi i shqiptarëve appeared first on Telegrafi.

“Studiuesit: Uji në Mars është shfaqur 300 milionë vite më herët” plus 1 more Mistere

loading...

“Studiuesit: Uji në Mars është shfaqur 300 milionë vite më herët” plus 1 more Mistere


Studiuesit: Uji në Mars është shfaqur 300 milionë vite më herët

Posted: 21 Mar 2018 09:59 PM PDT

Oqeanet në planetin e kuq janë formuar afro 300 milionë vire më herët nga sa ishte menduar. Ky është konkluzioni që kanë dalë disa studiues të Marsit.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Më në fund një shpjegim i detajuar: Ja kuptimi i numrave 1:11, 2:22…

Posted: 21 Mar 2018 06:39 PM PDT

Të gjithëve na ka ndodhur të zgjohemi fiks në orën 11:11 të natës dhe kemi pyetur veten dhe të tjerët se ç'do të thotë. E ndërsa ka skeptikë që thonë se është thjesht rastësi, po ju themi se ka një shkencë të tërë pas rastësisë, dhe është shumë e bindur se asgjë nuk ndodh kot.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

“Mjekimet dhe ushqimet që nuk duhen kombinuar asnjëherë” plus 2 more Express Shneta

loading...

“Mjekimet dhe ushqimet që nuk duhen kombinuar asnjëherë” plus 2 more Express Shneta


Mjekimet dhe ushqimet që nuk duhen kombinuar asnjëherë

Posted: 23 Mar 2018 05:24 AM PDT

Bananet, perimet e gjelbërta, qitroja dhe qumështi janë disa prej ushqimeve më të shëndetshme të ushqimit tonë, përveç në rastet kur marrim ilaçe.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Të moshuarit që kalojnë kohën me nipa e mbesa jetojnë më gjatë

Posted: 22 Mar 2018 07:59 PM PDT

Shkencëtarët e Institutit të Berlinit "Max Planck", pas disa dekada hulumtimesh, treguan se njerëzit e moshuar janë më të shëndetshëm dhe jetojnë më gjatë, nëse kalojnë më shumë kohë me nipërit e mbesat.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Keni mungesë vitaminash! Ja sinjalet që jep trupi juaj

Posted: 22 Mar 2018 04:39 PM PDT

Shumë njerëz vuajnë nga mungesa e vitaminave por në disa raste ata nuk arrijnë ta kuptojnë këtë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BABASTARSchannel

loading...

BABASTARSchannel


Agon Amiga ft. Cozman - Prej Tirone (Official Video 4K)

Posted: 23 Mar 2018 09:48 AM PDT

“US Charges Nine Iranians With Hacking Over 300 Universities” plus 6 BleepingComputer.com

loading...

“US Charges Nine Iranians With Hacking Over 300 Universities” plus 6 BleepingComputer.com


US Charges Nine Iranians With Hacking Over 300 Universities

Posted: 23 Mar 2018 08:20 AM PDT

US authorities have charged nine Iranian hackers with cyber-attacks against 144 US universities, 176 universities in 21 foreign countries, and 47 US and foreign companies active in various private sectors. [...]

Low-Cost IPad May Be Unveiled at Next Weeks Education Event

Posted: 23 Mar 2018 06:54 AM PDT

This Tuesday at an education event in Chicago, Bloomberg is reporting that Apple will be unveiling a "low-cost iPad" aimed towards schools and educators.   [...]

US Congress Passes CLOUD Act Hidden in Budget Spending Bill

Posted: 23 Mar 2018 06:22 AM PDT

The United States Congress passed late last night a $1.3 trillion budget spending bill that also contained a piece of legislation that allows internal and foreign law enforcement access to user data stored online without a search warrant or probable cause. [...]

GhostMiner Uses Fileless Techniques, Removes Other Miners, But Makes Only $200

Posted: 22 Mar 2018 11:00 PM PDT

Security researchers from Minerva Labs have discovered a new strain of cryptocurrency-mining malware that uses PowerShell code to obtain fileless execution, and scans and stops the process of other miners that might be running on the same infected host. [...]

City of Atlanta IT Systems Hit by SamSam Ransomware

Posted: 22 Mar 2018 02:58 PM PDT

The Mayor of Atlanta, Georgia has confirmed today in a press conference that several local government systems are currently down due to a ransomware infection. [...]

Opera 52 Released With Faster Ad Blocking and New Tab Features

Posted: 22 Mar 2018 02:42 PM PDT

Today Opera Software released Opera 52 as the latest stable version of their software. This version includes a faster ad blocker, new tab features, and new animations for error pages. [...]

CoinMiner Campaigns Move to the Cloud via Docker, Kubernetes

Posted: 22 Mar 2018 12:10 PM PDT

After becoming a scourge inside browsers, on desktops, and on servers, cryptocurrency-mining malware is now invading the cloud, and it appears to be quite successful. [...]

“Bits: Kevin’s Week in Tech: Zuckerberg’s Answers to Privacy Scandal Raise More Questions” plus 10 more NYT > Technology

loading...

“Bits: Kevin’s Week in Tech: Zuckerberg’s Answers to Privacy Scandal Raise More Questions” plus 10 more NYT > Technology


Bits: Kevin’s Week in Tech: Zuckerberg’s Answers to Privacy Scandal Raise More Questions

Posted: 22 Mar 2018 02:13 PM PDT

Mark Zuckerberg said Facebook's reliance on advertising aligned with its mission to build a community. But what if Facebook cost $5 per month to use?

Tech Tip: Giving Videos a Window of Their Own

Posted: 23 Mar 2018 06:00 AM PDT

Recent versions of the Mac operating system include the ability to watch web video in a separate floating window so you can play while you work.

Dropbox Priced at $21 a Share in I.P.O., Valuing Company at $9.2 Billion

Posted: 22 Mar 2018 04:27 PM PDT

The offering could prompt other so-called unicorns to go public, letting investors and founders reap large gains that currently only exist on paper.

Beg, Borrow or Steal: How Trump Says China Takes Technology

Posted: 22 Mar 2018 03:55 PM PDT

The justification for Washington's tariffs on $60 billion in Chinese imports shows the rise of intellectual property as a major trade issue.

AT&T Would Use Time Warner as a ‘Weapon,’ Justice Dept. Says

Posted: 22 Mar 2018 04:29 PM PDT

In opening statements of government's case to block the AT&T-Time Warner merger, the two sides offered starkly different visions of the TV industry.

Instagram Is Changing Its Algorithm. Here’s How.

Posted: 22 Mar 2018 02:09 PM PDT

The changes appear to address some common gripes, like how some posts can keep appearing on your feed seemingly for days.

The Stone: How Democracy Can Survive Big Data

Posted: 22 Mar 2018 12:42 PM PDT

We can blame Facebook and Cambridge Analytica for the damage they've done, but the responsibility lies with all of us.

Op-Ed Columnist: Trump’s High-Tech Dirty Tricksters

Posted: 19 Mar 2018 06:29 PM PDT

Undercover video shows the president's digital consultants acting like thugs.

Editorial: Facebook Leaves Its Users’ Privacy Vulnerable

Posted: 19 Mar 2018 06:26 PM PDT

After learning how advisers to Donald Trump exploited the company's vulnerabilities to get him elected, Congress needs to strengthen privacy laws.

Op-Ed Contributor: Avoiding Collisions in Outer Space

Posted: 20 Mar 2018 08:40 AM PDT

To sustain the commercial space race, we need to streamline and coordinate rules to manage the proliferation of private satellites.

Contributing Op-Ed Writer: Facebook’s Surveillance Machine

Posted: 19 Mar 2018 11:53 PM PDT

It's true that the Cambridge Analytica incident wasn't a security breach. It was something far worse.

“Formacionet zyrtare: Rusia – Brazili” plus 39 more Express Sport

loading...

“Formacionet zyrtare: Rusia – Brazili” plus 39 more Express Sport


Formacionet zyrtare: Rusia – Brazili

Posted: 23 Mar 2018 08:10 AM PDT

​Janë publikuar formacionet zyrtare për sfidën mes Rusisë dhe Brazilit.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vazhdojnë skandalet me doping në Shqipëri

Posted: 23 Mar 2018 08:00 AM PDT

Pas skandalit të Romela Begajt e cila rezultoi pozitive me doping, peshëngritja shqiptare merr një tjetër goditje të rëndë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Berisha: “Unë apo Strakosha? Vendos trajneri, konkurrenca është pozitive”

Posted: 23 Mar 2018 07:44 AM PDT

Berisha thotë se me rëndësi porta e Shqipërisë është e garantuar dhe se nuk ka rëndësi nëse luan ai apo Strakosha.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Futbollistë të mëdhenj që nuk kanë fituar kurrë tituj

Posted: 23 Mar 2018 07:40 AM PDT

​Historia e futbollit është e mbushur me futbollistë të mëdhenj, por që nuk kanë fituar titujt që kanë dëshiruar.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Këto janë pasojat e Përfaqësueses serbe të Hendbollit pas anulimit të ndeshjes me Kosovën

Posted: 23 Mar 2018 07:23 AM PDT

Kosova pritet ta fitojë me rezultat zyrtar sfidën kundër Serbisë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Merret vendim që Shtëpia e Sportit të kalojë në pronësi të Ministrisë

Posted: 23 Mar 2018 07:15 AM PDT

​Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka marrë vendim që të autorizojë Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit që të ndërmarrë tërë veprimet e nevojshme për shpronësimin e pronës së paluajtshme, përkatësisht Shtëpisë së Sportit në Prishtinë, njofton MKRS-ja.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ibrahimovic njofton kalimin në LA Galaxy me një formë të veçantë: “I dashuri Los Angeles, nuk ka përse”

Posted: 23 Mar 2018 07:11 AM PDT

Zlatan Ibrahimovic ka njoftuar për kalimin në LA Galaxy në një formë të veçantë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Edhe Man City e do Neymarin

Posted: 23 Mar 2018 07:00 AM PDT

​Edhe Manchester City ka hy seriozisht në garë për Neymarin.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

“Messi është alien nga një tjetër planet”

Posted: 23 Mar 2018 06:30 AM PDT

Pique e ka vlerësuar pesë herë fituesin e 'Topit të Artë', Messin, si lojtarin më të mirë të të gjitha kohërave.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Prova e Boltit me Borussia Dortmund: gol si Cristiano

Posted: 23 Mar 2018 06:07 AM PDT

Usain Bolt u stërvit të enjten me Borussia Dortmund, për të parë aftësitë e tij në futboll.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cavani shënon golin më të bukur të vitit, realizon edhe Luis Suarez

Posted: 23 Mar 2018 05:43 AM PDT

​Uruguai po fiton 2-0 ndaj Republikës së Çekisë me golin e Luis Suarez dhe supergolin e Edinson Cavanit.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Van Gaal tregon pse e largoi Riquelmen nga Barcelona: "Nuk e ke parë se si vrapon Messi?”

Posted: 23 Mar 2018 05:29 AM PDT

​Van Gaal ka treguar se e ka larguar Riquelmen nga Barcelona pasi nuk ishte shumë i përkushtuar në lojë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ceballos me mesazh për Zidanin

Posted: 23 Mar 2018 04:59 AM PDT

Ceballos dëshiron të triumfojë në Real Madrid.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

“Neymari është i pazëvendësueshëm”

Posted: 23 Mar 2018 04:29 AM PDT

Tite e ka lavdëruar Neymarin, duke thënë se "është i pazëvendësueshëm te Brazili".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rikuperohet Berisha, Panucci përzien kartat

Posted: 23 Mar 2018 03:59 AM PDT

Lajmi i mirë i kampit kuqezi është rikthimi në dispozicion të plotë i Etrit Berishës.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Usain Bolt nis stërvitjen me Borussia Dortmundin

Posted: 23 Mar 2018 03:40 AM PDT

​Marco Reus, Mario Gotze dhe… Usain Bolt?

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Hamilton është ende i pakapshëm, i pari në Australi

Posted: 23 Mar 2018 03:21 AM PDT

Lewis Hamilton e nis aty ku e kishte lënë. Britaniku 4 herë kampion bote udhëhoqi edhe sesionet e para të provave të lira, në Çmimin e Madh të Australisë, gara e parë e sezonit.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De Bruyne i lodhur nga krahasimi me Messin dhe Ronaldon: “Nëse unë shënoj 10 gola, ata 100”

Posted: 23 Mar 2018 02:54 AM PDT

De Bruyne nuk do që të krahasohet me Messin dhe Ronaldon.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Formacioni i Shqipërisë kundër Norvegjisë?

Posted: 23 Mar 2018 02:30 AM PDT

Christian Panucci duket se ka filluar të qartësojë idetë e tij lidhur me formacionin që do të përdorë në ndeshjen me Norvegjinë. Në seancën stërvitore të kësaj të enjteje, trajneri dha jo pak indikacione sa u përket titullarëve në ndeshjen e së hënës, ku pritet të ketë disa befasi në rreshtimin nga minuta e parë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gjermani – Spanjë, formacionet e mundshme

Posted: 23 Mar 2018 02:15 AM PDT

Gjermani – Spanjë, miqësorja e luksit zhvillohet sonte në stadiumin "ESPRIT Arena" të Dyseldorfit.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​Lëndohet Cengiz Under, ka probleme me gjurin

Posted: 23 Mar 2018 02:00 AM PDT

Cengiz Under ka ndrydhur gjurin, por nuk është lëndim serioz – ai do të jetë gati për Barcelonën.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Arthuri mezi po pret që ta zbulojë nëse Messi është nga një tjetër planet

Posted: 23 Mar 2018 01:47 AM PDT

Arthur mezi pret që të stërvitet me Leo Messin te Barcelona dhe ta zbulojë nëse ai me të vërtetë është nga një tjetër planet.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

“Shpresoj se ju kemi bërë krenarë”

Posted: 23 Mar 2018 01:27 AM PDT

Sulejmani ka falënderuar tifozët që i qëndruan pran Kombëtares U 21. Presin fitore edhe kundër Gjermanisë U21.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Buffon: Messi më i kompletuar se “vrasësi” Ronaldo

Posted: 23 Mar 2018 01:10 AM PDT

Buffon mendon se Messi është më i kompletuar se Ronaldo.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Probleme për Lionel Messin

Posted: 23 Mar 2018 12:51 AM PDT

Messi ka mbingarkesë muskulore dhe është në dyshim për sfidën me Italinë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Jan Oblak, sinjale Arsenalit e Liverpoolit

Posted: 23 Mar 2018 12:34 AM PDT

.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

United frikësohet se Sanchezi do të jetë dështim i madh

Posted: 23 Mar 2018 12:27 AM PDT

​10 ndeshje – 1 gol, ky nuk është Sanchezi as i Arsenalit, as i Barcelonës dhe as madje edhe i Udineses.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Man United ofron Pogban edhe 300 milionë euro për Neymarin

Posted: 23 Mar 2018 12:17 AM PDT

Manchester United është gati të bëjë çmendurin, vetëm për ta parë Neymarin në Premierligë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Low zbulon ‘formacionin’ për ndeshjen me Spanjën

Posted: 23 Mar 2018 12:01 AM PDT

Boateng, Hummels, Kroos, Özil dhe Müller do të jenë të gjithë në formacion në miqësoren e luksit që Gjermania do të luajë ndaj Spanjës në Dyseldorf.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gjithmonë “luan” – këto janë gjurmët që la në futbollin europian Zlatan Ibrahimovic

Posted: 22 Mar 2018 03:59 PM PDT

Karriera europiane e suedezit përfundoi sonte pasi që Manchester United ndërpreu kontratën më Zlatan Ibrahimovic, kurse ky i fundit u pajtua të transferohet në LA Galaxy

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Milner zyrtarizon llogarin në Twitter, plas “gallata” në rrjet

Posted: 22 Mar 2018 03:39 PM PDT

James Milner me në fund ka hapur një profil në twitter, por që kjo nuk ka shkuar që të mos bëhet pak humor më të

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ndodh prapë, Wilshere lëndohet në stërvitje

Posted: 22 Mar 2018 03:19 PM PDT

Ëndrrat e Jack Wilshere për në Botërorë janë në rrezik pasi që ylli i Arsenalit nuk ka udhëtuar me Kombëtaren e Anglisë pas një lëndimi në këmbë

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ronaldo vs Salah: Cili është më i mirë këtë sezon?

Posted: 22 Mar 2018 02:52 PM PDT

Të dy sulmuesit kanë shënuar shumë gola në të gjitha garat në top pesë ligat europiane, por si duhet të krahasohen ata me numra gjatë këtij sezoni?

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ja si u hoq bora nga “Adem Jashari” për ndeshjen Kosova U-21 – Azerbajxhan U-21

Posted: 22 Mar 2018 02:44 PM PDT

Dhjetëra persona janë angazhuar nga Federata e Futbollit të Kosovës për ta hequr borën në stadiumin olimpik "Adem Jashari" në Mitrovicë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lojtarët e Shqipërisë “nuk guxojnë të lëvizin” nga Panucci

Posted: 22 Mar 2018 02:29 PM PDT

Christian Panucci në gjurmët e Capellos. Për karrierën si trajner duhet pritur për të parë nëse do të arrijë sukseset e Don Fabios, por për momentin Christian Panucci po zbaton me rigorozitet mësimet rreth disiplinës, të marra nga koha kur luante të Roma dhe Reali i Madridit, por edhe si asistent në stolin e Rusisë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Usmanov mohon se do ta blejë Milanin

Posted: 22 Mar 2018 02:16 PM PDT

Miliarderi rus, Alisher Usmanov thuhet se është i interesuar për të blerë klubin italian, Milan.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Këta mund të jenë partnerët në sulm të Messis gjatë Botërorit

Posted: 22 Mar 2018 01:59 PM PDT

"Albiceleste" pritet që të udhëtojë në Botërorin e Rusisë dhe atyre do të ju prijë njëri prej sulmuesve më të mirë në Botë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Prekazi: Kosova e madhe, këta djem dinë të luajnë futboll

Posted: 22 Mar 2018 01:44 PM PDT

Përzgjedhësi i Përfaqësueses së Kosovës U-21, Rafet Prekazi është shprehur i kënaqur pas fitores 2:0 kundër Azerbajxhanit në ndeshjen e vlefshme për kualifikimet në Kampionatin Evropian.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kosova U-21 madhështore kundër Azerbajxhanit U-21

Posted: 22 Mar 2018 12:55 PM PDT

Kosova U-21 ka arritur një fitore të rëndësishme kundër përfaqësueses U-21 të Azerbajxhanit

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vjen edhe goli i dytë i Kosovës

Posted: 22 Mar 2018 12:26 PM PDT

Kosova ka shënuar edhe golin e dytë kundër Azerbajxhanit

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tjerat postime

1 Prilli (1) 1 qershori (2) 10 (1) 17 shkurti (7) 28 nentori (7) 28 Nëntori (2) 5 (1) 7 (6) 7 marsi (7) 8 (1) 8 marsi (5) 9 (1) Abanozi (1) Abasidët (1) Abazoni (1) Abdesi (1) Abdylazis Islami (1) Abetarja (3) Ablacioni (1) Abrazioni (1) Abscesi (1) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (2) Acari (1) ACE inhibitors (2) Acetoni (1) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidet yndyrore (2) Acidi askorbik (1) Acidi borik (1) Acidi folik (6) Acidi laktik (1) Acidi nikotinik (1) Acidi nitrik (2) Acidi parinarik (1) Acidi piruvik (1) Acidofil (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adelina Mamaqi (4) Adem Gajtani (2) Adem Jashari (3) Adem Ramadani (2) Adenohipofiza (1) Adenokarcinoma (1) Adenoma (1) Adeti (1) Adoleshenca (1) Adolf Hitler (1) Adoptimi (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (3) Aerob (1) Aeroplani (1) Afarizmi (1) Afazia (2) Afazia motorike (1) Afazia përçuese (1) Afazia senzorike (1) Afekti (1) Afërdita (2) Afonia (1) Aforizma (3) Afrika (2) Afta (1) Afёrdita (1) Ag Apolloni (3) AgBiMed (1) Agjentët ekonomik (1) Agjentët infektivë (1) Agjerimi (6) Agjërimi (2) Agnesa Mahalla (6) Agnozioni (1) Agon Bislimi (7) Agrafia (1) Ahireti (1) Ahmedizmi (1) AIDS (11) Ajri (3) Akarcidet (1) AKI (3) Akilia (1) Akiloza (1) Aknemia (1) Aknet (2) Akomia (1) Akondroplazia (1) Akor (1) Akorea (1) Akoria (1) Akralis (1) Akranestezia (1) Akrastezia (1) Akrepi (1) Akromatizmi (1) Akromatociti (1) Akromatopsia (1) Akromatoza (1) Aksidentet e trafikut (3) Aksidenti (1) Aktinidet (1) Aktori (1) Aktrimi (1) Akulli (1) Akullorja (1) Akupunktura (1) Albatros Rexhaj (1) Albatrosi (3) Alber Kamy (1) Albin Kurti (1) Albumina (1) Aldosteroni (1) Alegoria (2) Alergjeni (1) Alergjia (2) Alergologjia (1) Alfabeti (1) Alfentanili (1) Algat (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Asllani (2) Ali Pasha (1) Ali Podrimja (4) Aliazhet e hekurit (3) Aliazhi (1) Alibia (1) Alienët (2) Aliteracioni (1) Alkoolet (1) Allahu (2) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Altin Cekodhima (1) Altruizmi (3) Alveolet (1) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amerika Jugore (2) Amerika Veriore (2) Amilaza (1) Amiloidoza (2) Amin (1) Aminat biogjene (1) Aminoacidet (2) Amoniaku (1) Amplituda (1) Amputacioni (1) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Anafora (1) Analiza (11) Analiza dhe komenti i poezisë ''Albatrosi'' të Sharl Bodlerit (1) Analiza e dramës ''Cuca e maleve'' (1) Analiza e dramës ''Emira'' (2) Analiza e dramës ''Gof'' (1) Analiza e dramës ''Varri i qyqes'' (1) Analiza e komedisë ''Bretkosat'' (1) Analiza e komedisë ''Shumë zhurmë për asgjë'' (1) Analiza e komedisë ''Zogjtë'' (1) Analiza e novelës ''Plaku dhe deti'' (1) Analiza e poemës '' Çajld Haroldi'' (1) Analiza e poemës '' Erveheja'' (1) Analiza e poemës '' Liria'' (1) Analiza e poemës '' Scodra'' (1) Analiza e poemës '' Serafina Topia'' (1) Analiza e poemës ''Andrra e jetës Zoga'' (1) Analiza e poemës ''Bukuria'' (1) Analiza e poemës ''Eneida'' (1) Analiza e poemës ''Garda Krutane'' (1) Analiza e poemës ''I tretuni'' (1) Analiza e poemës ''Iliada'' (1) Analiza e poemës ''Kënga e Sprasme e Balës'' (1) Analiza e poemës ''Lissus'' (1) Analiza e poemës ''Odisea'' (1) Analiza e poemës ''Te dheu i huaj'' (1) Analiza e poemës ''Vaji i bylbylit'' (1) Analiza e poemës Bagëti e Bujqësi'' (1) Analiza e poezisë ''Paraja'' të Hasan Zyko Kamberit (1) Analiza e poezisë së Ali Podrimjes (1) Analiza e poezisë së Azem Shkrelit (1) Analiza e poezisë së Din Mehmetit (1) Analiza e poezisë së Pablo Nerudës (1) Analiza e romanit '' Bardha e Temalit'' (1) Analiza e romanit '' Dikush më buzëqeshte'' (1) Analiza e romanit '' I huaji'' (1) Analiza e romanit '' Lufta dhe paqja'' (1) Analiza e romanit '' Xha Gorio'' (1) Analiza e romanit ''Don Kishoti'' - Miguel Servantes (1) Analiza e romanit ''Era dhe Lisi'' (1) Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Karvani i bardhë'' (1) Analiza e romanit ''Kështjella'' (1) Analiza e romanit ''Kronikë në gur'' (2) Analiza e romanit ''Lumi i vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Njeriu me top'' (1) Analiza e romanit ''Oh'' (1) Analiza e romanit ''Para Agimit'' (1) Analiza e romanit ''Përsëri në këmbë'' (1) Analiza e romanit ''Piramida'' (1) Analiza e romanit ''Rruga e shtëpisë sime'' (1) Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo'' (1) Analiza e romanit ''Viti i mbrapshtë'' (1) Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare (1) Analiza e tragjedisë ''Mbreti Lir'' (1) Analiza e tragjedisë ''Persët'' (1) Analiza e tregimit ''Kukulla të ngrira'' (1) Analiza e veprave të Ali Podrimjes (1) Analiza e veprave të Anton Pashkut (1) Analiza e veprave të Sharl Bodlerit (1) Analiza e veprës '' Prometeu i mbërthyer'' (2) Analiza e veprës ''Epi i Gilgameshit'' (1) Analiza e veprës ''Komedia Hyjnore'' (1) Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë (1) Analiza e veprës ''Vdekja më vjen prej syve të tillë'' (1) Analiza e veprës ''Zani i zemrës'' (1) Analiza letrare (155) Analizatoret (1) Anamorava (1) Anasarka (1) Anatoksina (1) Anatomia (128) Anatomia patologjike (5) Anatria (1) Andon Zako Çajupi (7) Androgjenet (1) Andromeda (1) Andrra e jetës Zoga (1) Anekdota (2) Anekdotat (2) Anemia (1) Anemia mikrocitare hipokrome (1) Anemia pernicioze (1) Anesteziologjia (19) Anestezioni lokal (1) Aneurizma (1) Angina pectoris (10) Angina pektoris (1) Angiografia cerebrale (1) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Animacione (1) Animizmi (1) Anionet (2) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalia (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Antarktida (2) Antibiotikët (1) Antibioza (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (3) Antioksidant (1) Antisepsa (1) Antisteriliteti (1) Antiteza (2) Antitrupat (2) Anton Pashku (6) Anton Santori (1) Antonimet (1) Antraksi (1) Antropometria (1) Antroponoza (1) Antropozoonoza (1) Anuria (1) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apnea (1) Apoptoza (1) Apostrofa (1) Apraksia (4) Arabët (2) Argëtimi (1) Ari (1) Aristoteli (1) Aristrokracia (1) Ariu (2) Arkiva (30) Aroma (1) Arseniku (1) Arshi (1) Arsimi (2) Arsimimi shëndetësor (1) Arteria (1) Arterioskleroza (3) Artikulacioni (1) Artiola (1) Asdreni (5) Asepsa (1) Ashensori (1) Asidenti (2) Asonaca (1) Aspergilloza (1) Astenosfera (1) Asteroidi (1) Astigmatizmi (1) Astrit Lulushi (1) Atdheu (3) Ateizmi (1) Atelektaza (2) Ateromatoza (1) Ateroskleroza (4) Atmosfera (2) Atomet (4) Atomi (3) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (3) Atrofia e bulbusit (1) Australia (2) Austria (1) Autizmi (7) Autobiografia (1) Autobusi (1) Autochthonous (1) Autoimuniteti (1) Autokracia (1) Automobili (1) Autopsia (2) Autosaldues (1) Autoshkolla (21) Autovaksina (1) Avaz (1) Avirulenca (1) Avni Tafili (17) Avulli (1) Azia (2) Baba (3) Bacterial endocarditis (3) Bagëti e bujqësi (4) Bajram Curri (1) Bajrami (1) Bakri (11) Bakteremia (1) Bakteret (7) Balanitis (1) Balena (1) Baleti (1) Balistika (2) Balistika e jashtme (1) Balistika kriminalistike (1) Ballkani (1) Balloon valvuloplasty (1) Bankat (1) Banori dhe shpresa e tij (1) Barcoleta (6) Bari (1) Barnat (7) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kundër motilitetit (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Bashkëtingëlloret (1) Bashkëtinglloret (1) Bashkia (1) Bebeza (2) Bedri Dedja (1) Beduinët (1) Behgjet Pacolli (1) Bekir Halimi (24) Bërrylat (1) Bërthama (2) Besa - Besë (1) Besa e Konstandinit (1) Besim Muhadri (1) Besimet monoteiste (1) Besimi (1) Beta-blockers (1) Biandria (2) Bibliografia (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Big Bangu (1) Bigamia (2) Bilal Golemi (1) Bilal Xhaferri (1) Bimet (1) Bimët e gjelbra (1) Biocenoza (1) Biocenozat (1) Biofizika (1) Biografia (82) Biokimia (45) Biokimia klinike (1) Biologji test (192) Biologjia (46) Biologjia molekulare (2) Bioprosthetic valve (1) Biosfera (1) Biosistematika (1) Biotopet (2) Biznesi (1) Bjeshkët e Nemuna (1) Blalock-Taussig shunt (1) Blej (3) Bleta (2) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bomba atomike (1) Bomba me hidrogjen (1) Bora (4) Borgjezi fisnik (1) Borgjezia (1) Borxhi (1) Bradikardia (1) Bregdeti (1) Brenga (1) Breshka (1) Bretkosa (2) Brikenë Meha (1) Bronkiolet (1) Bronkopneumonia (1) Brucelloza (2) Budizmi (1) Bufi (1) Bujku (1) Bukuria (1) Bukuroshja e Fjetur (1) Buqja (1) Burimi i infeksionit (1) c (1) Ç’u Mbush Mali (1) Çajld Haroldi (1) Calcium channel blockers (1) Calor (1) Çamëria (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Çarls Dikens (1) Carotid artery pulsations (1) CEFTA (1) Çeliku (2) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Çështë dhe Çdo të bëhet'' (1) CGI animation (1) Chest pain (1) Choki (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Ciankobalamina (1) Cigarja (1) Cikli kardiak (1) Cikli pentozik (1) Cikloni (1) Ciklopegjiket (1) Cilësia (1) Cirroza (6) Ciruset (1) Citati (1) Citoliza (1) Citoplazma (3) Çka është Seuli? (1) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Cuca e maleve (2) Cunami (1) Cyanosis (1) Daja (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Daktiloskopia (3) Dallendyshet (2) Daltonizmi (1) Daniel Defo (1) Dante Aligeri (3) Dante Aligieri (1) Dantroleni (6) Dardha (1) Dashuria (4) Daut Demaku (9) definicione (2) Degradimi (1) Dekameroni (1) Dekanati (1) Dekarboksilimi (1) Dekarboksilimi i aminoacideve (1) Deluzioni (1) Demografia (3) Demokracia (2) Demonet (1) Dendesia (1) Depedikulimi (1) Depresioni (1) Deratizimi (1) Derdhja (1) Dermatologjia (27) Dermatophyta inguinalis (1) Dëshirë e vërtetë e shqiptarëve (1) Dëshmorët (1) Determinantat antigjenike (1) Deti (2) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dezinfektimi (1) Dhelpra (1) Dhembet (1) Dhëmbët (1) Dhembja e barkut (4) Dhimitër Xhuvani (1) Diabeti (22) Diagnoza (9) Dialektet (1) Dialektet e gjuhës shqipe (1) Dialekti (1) Dialektizmat (1) Dialog (2) Dialogu (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (5) Dieta (5) Diftongjet (1) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijet e njerëzve të mëdhenj (1) Dijetaret (1) Diktatura (1) Dikush më buzëqeshte (1) Dimri (6) Din Mehmeti (1) Diseksioni (1) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distribuimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Ditari (1) Dituria (1) Diuretics (1) Diureza (3) Divertikuloza e zorrës së trashë (1) Dizuria (1) Djali (1) Djali Shqiptar (1) Djalli (2) Doket (1) Doktrina e Krishtenë (1) Dokumentet (1) Dollari (1) Dolor (1) Don Kishoti (2) Don Zhuani (1) Dosjet (2) Dozat (1) Dozimi (2) Dr. Agon Bislimi (2) Dr. Driton Ferizi (1) Dr. Gëzim Galiqi (1) Dr. Imri Vishi (1) Drama (5) Dramatika (1) Drejtësia (1) Dreri (1) Dressler's syndrome (1) Drini i Bardhë (1) Drita në zemër (1) Dritëro Agolli (8) Drogat (4) Druri (27) Drusen (1) Dua (53) Duart (1) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (2) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dusk Drive (1) Dyshimi (2) E drejta civile (3) E-Biznesi (1) Earn Money (3) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (3) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Edmond de Amiçis (2) Edukata (1) Edukimi sanitar (1) Edukimi shëndetsor (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Egzogamia (2) Eideza (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (2) Ekonomia (145) Ekonomiksi (3) Eksperimenti (1) Ekstraneti (1) Eksudati (2) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elegjia (2) Elektroencefalografia (1) Elektroforeza (2) Elektrolitët (2) Elektroliza (1) Elektromiografia (1) Elektromotori (1) Elektronegativiteti (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet kimike (1) Elementet Letrare (7) Eliminimi (1) Emancipimi (1) Emancipimi i femrës (1) Emanetu Feridetun (1) Embolia (4) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embolusi (1) Embrioni (2) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Eminem (1) Emra Shqip (2) Emrat (1) Emrat abstraktë (2) Emrat e përgjithshëm (3) Emrat e përveçëm (3) Emrat konkretë (2) Emri (11) Emri i përgjithshëm (1) Emri i përveçëm (1) Ena e gjakut (1) Encefalopatia (1) Endemia (1) Enderr (2) Enderrat (14) Endocarditis (1) Endogamia (2) Endokrinologjia (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Eneida (1) Energjia (4) Enët e gjakut (1) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enkelejd Lamaj (1) Entropia (1) Enukleacioni i syrit (2) Enumeracioni (1) Enver Gjergjqeku (1) Enver Robelli (1) Enzimet (2) Epanastrofea (1) Epi i Gilgameshit (2) Epidemia (1) Epidemiologjia (22) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epika (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epiteti (1) Epithalamus (1) Epitopet (1) Epoka (1) Epshet. Uria (1) Epshi (1) Eqrem Çabej (1) Era (2) Eradikimi (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (5) Ernest Hemingway (1) Ernest Koliqi (1) Ernesto Sabato (1) Erozioni (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Ervehaja (1) Esad Mekuli (2) Esat Stavileci (1) Ese (127) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per dashuri (1) Ese për dashurinë (2) Ese per dimrin (1) Ese per durimin (1) Ese per familjen (2) Ese per femijet (2) Ese per leximin (2) Ese per librin (2) Ese për nënën (1) Ese per pranveren (5) Ese për pushimet verore (1) Ese per pushtetin (1) Ese per shkollen (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Eseja (1) Eshtrat (2) Eskili (2) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (3) Ethet (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etika (1) Etika Islame (1) Etiologjia (25) Etja (1) Etleva Durmishi (1) Etnija (2) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Euro (1) Evakuimi (1) Evropa (2) Ezani (3) Ezani më i mrekullueshëm i Bilalit (1) Fabula (10) Facebook (5) Fadil Maloku (3) Fagocitoza (2) Faik Konica (4) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Fakulteti (1) Falja (1) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Familja (5) Familja patriarkale (1) Fan Noli (3) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Faringu (1) Farkëtimi (1) Farmakodinamika (1) Farmakokinetika (1) Farmakologjia (69) Fatet (1) Faton Bislimi (2) Fatos Arapi (2) Fauna (1) Fausti (1) Febris continua (1) Febris intermitens (1) Febris recurens (1) Febris remitens (1) Febris undulans (1) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (793) Fejesa (1) Fejzi Bojku (1) Fekonditeti (1) Fëmija (1) Femijet (2) Femra (4) Femrat (1) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fertiliteti (1) Festa e shkollës (1) Fetishizmi (1) Fetva (1) Figura e krahasimit (2) Figurat Letrare (41) Fijet asociative (1) Filip Shiroka (4) Filma (46) Filma me titra shqip (7) Filmi (10) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Firma (2) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fistula (1) Fitim Uka (1) Fito leke (5) Fito Para (11) Fito trafik (1) Fizika (7) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (83) Fiziologjia Patologjike (73) Fjala (2) Fjale te urta (10) Fjalë të urta (1) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalët e parme (1) Fjalët e përbëra (1) Fjalët e qiririt (2) Fjalët e urta (3) Fjalët jo të parme (1) Fjali të përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalia (7) Fjalia dëftore (2) Fjalia dëshirore (2) Fjalia e përbërë (7) Fjalia e thjeshtë (1) Fjalia nxitëse (2) Fjalia pyetëse (2) Fjalia thirrmore (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje (5) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje kundërshtuese (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje përmbyllëse (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalitë e përbëra me nënrenditje (1) Fjalor (3) Fjalor Anglisht Shqip (2) Fjalor shqip arabisht (1) Fjalori (96) Fjalori frengjisht shqip (1) Flagranca (1) Flamuri (3) Flavoproteinat (1) Flebiti (1) Flegmona (2) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Flora (1) Flora Brovina (4) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (3) Folja (6) Folklori (1) Folkodina (1) Fonema (1) Fonemat (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Forma (1) Format farmaceutike (2) Formatizimi i kompjuterit (1) Formula strukturore (1) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (2) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Fragmente (1) Franca (1) Françesko Petrarka (1) Frekuenca (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Fridrih Niçe (1) Fridrih Shiler (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Frymëmarrja indore (2) Fshatari (1) Fumigacioni (1) Fun (4) Functio laesa (1) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha leksikore (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Fusnota (1) Futbolli (1) Fyell' i Bariut (1) Gabriel Garsia Markez (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gallbladder (1) Gamaglobulinat (1) Gangrena (2) Gaqo Bushaka (1) Garda Krutane (1) Gaspër Pali (1) Gastriti (2) Gastrulimi (1) Gavril Dara (1) Gavril Dara i Riu (1) Gazeta (1) Gazetari (2) Gazrat (1) Gezim Kelmendi (7) Gëzim Kelmendi (1) Gihti (1) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjahu (1) Gjakderdhja (5) Gjaku (19) Gjarpëri (1) Gjedhi (1) Gjëegjëzat (1) Gjendja flagrante (1) Gjendja urgjente (1) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (2) Gjenet (8) Gjenetika (1) Gjeni (1) Gjenotipi (1) Gjeografi (82) Gjeografi test (161) Gjeravica (2) Gjergj Fishta (2) Gjinekologjia (15) Gjinia (1) Gjinia asjanëse e emrit (1) Gjinia dramatike (1) Gjinia e emrit (1) Gjinia epike (1) Gjinia lirike (1) Gjirafa (1) Gjitaret (1) Gjitarët (1) Gjithësia (2) Gjon Buzuku (1) Gjuha (4) Gjuha angleze (1) Gjuha arabe (1) Gjuha artistike (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha gjermane (48) Gjuha italiane (1) Gjuha jonë (2) Gjuha Shqipe (254) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (3) Gjykata (1) Gjykimi (1) Gjyshja (2) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glicerina (1) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (3) Goca e detit (1) Goja (1) Gomari (1) Gostia (1) Gradacioni (1) Gramatika (27) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Grupet e zanoreve (1) Grupet shoqërore (1) Grupi i gjakut (1) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) Gurët e Kilit (1) Guri i Bardhë (1) Gus (1) Gusha endemike (1) HAARP (1) Hadithe (120) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Hajla (1) Hakeri (1) Haki Stërmilli (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halil Xani (1) Halucinacionet (2) Hamleti (2) Haptenet (1) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (54) Hartime Ese per pavaresine (2) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Hasan Prishtina (1) Hasan Zyko Kamberi (1) Havarixhet (1) Head lice (2) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (7) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Helminet (1) Hematologjia (2) Hematoma (1) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemokultura (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (2) Hemorragjia subarahinoidale (1) Hemostaza (1) Hëna (2) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hermann Hesse (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hil Mosi (2) Himni (1) Himni i Flamurit (1) Hiperbola (4) Hiperemia (1) Hiperemia aktive (1) Hiperemia pasive (1) Hipermetropia (2) Hiperplazia (1) Hipertensioni arterial (3) Hipertermia (1) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (3) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipoalbuminemia (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipokriti (1) Hipokrizia (1) Hipoksia (1) Hipostenuria (1) Hipotalamusi (3) Hipotensioni arterial (1) Hipotermia (1) Hipoteza (1) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histamina (2) Histologjia (68) Histoplazmoza (1) Historia (71) Historia e Kaçanikut (1) Historia e Skënderbeut (1) Hivi (9) Hixhame (1) Holiday heart syndrome (1) Holografia (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (2) Homeri (3) Homonimet (2) Honore de Balzak (2) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humanizmi (2) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (30) Hurmet (1) Hutbeja lamtumirëse e Pejgamberit a.s (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Hypospadia (1) I dashuri atdhe (1) I huaji (1) I sëmuri imagjinar (1) I tretuni (1) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Ibrahim Rugova (2) Ideja e veprёs letrare (1) Iftari (1) Ilaçet (1) Ilahi (2) Iliada (2) Iljasa Salihu (19) Iluminati (1) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imigrimi (2) Immanuel Kant (1) Imri Vishi (3) Imuniteti (4) Imuniteti humoral (1) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunogjenet (2) Imunologjia (13) Imunosupresoret (1) Incesti (1) Indet (3) Indet e buta (1) Indet e thella (1) Indi (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nënlëkuror (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Individi (1) Induksioni magnetik (1) Infarkti (7) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (5) Infeksioni intrabulbar (1) Infeksioni kriptogjen (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (12) Informacionet (1) Informata (2829) Informatat (2) Informatika (59) information (63) Inhalimi (1) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Injektimi (1) Inkubacioni (2) Insuficienca (1) Insuficienca e zemrës (1) Insuficienca hepatike (1) Insuficienca kronike renale (1) Insuficienca renale (1) Insula (1) Insulina (3) Insulti cerebral (1) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (8) Internimi (1) Intervista (1) Intonacioni (1) Intraneti (1) Intubimi (1) Inversioni (1) Investimet (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Iriqi (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (8) Islamizmi (1) Ismail Kadare (27) Ismail Qemali (1) Italia (1) Izopreni (1) Izostenuria (1) Izraeli (1) Jakov Xoxa (3) Jakup Hasipi (1) Jakup Krasniqi (1) Jejunumi (1) Jerusalemi (1) Jeta (5) Jeta e Profetit Muhamed a.s (1) Jeta e re (1) Jeta e varrit (1) Jeta pas vdekjes (2) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (4) Jonet e Ca (1) Josip Rela (1) Judaizmi (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Jupiteri (1) Juvenila (1) Kaçaniku (2) Kadmiumi (2) Kafeneja jonë (1) Kafka (1) Kaheksia (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (2) Kalifati Arab (1) Kaliumi (1) Kallëzimi popullor (1) Kallezuesi (1) Kallëzuesi (3) Kallëzuesori (1) Kamera (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (4) Kanella (1) Kanioni (1) Kapaciteti vital (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karakteri (1) Karbohidratet (1) Karboksilaza (1) Karburanti (2) Karcinoma (1) Kardiologjia (3) Karl Marx (1) Kartagener's syndrome (1) Kasta (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Katekolaminat (1) Kationet (1) Kënaqësia (1) Kënga e mjellmës (1) Këngët e mbrëmjes (1) Këngët kreshnike (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Kërkesa (2) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Kërpudhat (1) Keshilla (187) Këshilla (194) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Këshillat e Llukmanit a.s (1) Kështjella (1) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (27) Kinetozat (1) Kinina (1) Kirurgjia (35) Kitina (1) Klasicizmi (1) Klasicizmi francez (1) Klishe (1) Klizmat (1) Klorpropramidi (1) Kloruri i natriumit (1) Koaguli postmortal (1) Koagulimi (1) Kobalti (3) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (2) Koilonychia (1) Kokarboksilaza (1) Kolagjeni (2) Kolë Jakova (1) Kolera (4) Kolesteroli (5) Kollitja (1) Koma (2) Kombësia (1) Kombi (4) Komedia (3) Komedia Hyjnore (3) Komensalizmi (1) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (73) Komocionet (1) Kompetenca (1) Kompjuteri (1) Komplementi (2) Komplikimet (2) Komploti (1) Komponimet Helate (1) Komponimet kimike (1) Komponimet komplekse (5) Kompozicioni (3) Komuna (1) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (3) Koncepti (1) Kondrocitet (1) Konflikti (1) Konflikti i Edipit (1) Kongresi i Alfabetit të gjuhës (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstipacioni (1) Konstitucioni (4) Konsumi (1) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontinenti (1) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontrasti (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Kopaoniku (1) Koprraci (2) Korbi (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (16) Kostoja (1) Kostoja shtesë (1) Kozmopolitizmi (1) Krahasimi (1) Krahina (1) Krijimi letrar (1) Kriminalistika (92) Krishterimi (1) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (3) Kronika (1) Kronikë në gur (2) Kryefjala (8) Kryeqyteti (10) Ksenofobia (1) Kseroderma (1) Kseroftalmia (1) Kuadri filmik (1) Kufiri etnik (1) Kufiri shtetëror (1) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kukulla (1) Kukulla ime (1) Kukulla të ngrira (1) Kultura (2) Kumanova (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (7) Kundrinori i zhdrejtë (1) Kundrinori i zhdrejtë pa parafjalë (1) Kurani (4) Kurbeti (1) Kurime (2) Kuriozitete (46) Kuriozitete matematikore (1) Kush e solli Doruntinën (1) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Laboratori i kimisë (1) Lahuta e Malcisë (1) Lajme (75) Lajmi (1) Lakimi (2) Lakimi i mbiemrit (1) Lakuriqi (1) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Lapidari (1) Laringu (4) Lasgush Poradeci (3) Laura Fazliu (1) Laureta Gashi (11) Left ventricular systolic dysfunction (1) Legjenda (3) Leksikologjia (1) Leksiku (1) Lëkura (2) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lëngu brendaqelizor (1) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Lëngun jashtëqelizor (1) Leo Tolstoy (2) Leomioma (1) Lepuri (4) Letargjia (1) Letersia (53) Letërsia (3) Letërsia arkaike (1) Letërsia greke (1) Letersia shqipe (2) Letra (1) Letra dashurie (1) Leukemia (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levirati (2) Levizja (1) Leximi (1) Lezionet paraneoplastike (1) Li-Fi (1) Libra (4) Libra shqip (14) Libraria (1) Libri (5) Libri i Autoshkollës (1) Lidheza (1) Lidhëzat (2) Lidhja (3) Lidhja e Kombeve (1) Lidhja e Prizrenit (1) Lidhja kovalente (1) Lidhjet kimike (2) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjërata e zhdrejtë (1) Ligjerata islame (1) Ligjet (1) Ligji i Arkimedit (1) Ligji i efektit (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji i Paskalit (1) Ligji periodik (1) Likuiditeti (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Limfogranulatoza (1) Limfoma (1) Lindje (5) Lipaza (1) Lipoma (1) Liria (1) Lirika (1) Lissus (1) Litenshtajni (1) Litiumi (1) Litosfera (1) Litota (2) Liver (3) Llava (1) Llojet e kundrinorit (1) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Lodhja (1) Logjika (1) Logo (1) Logopedia (7) Lojna (34) Lojra (4) Lokomotiva (1) Loni Papa (2) Lopa (1) Luan Starova (1) Luani (4) Luani dhe miu (1) Lufta (1) Lufta e Ftohtë (1) Lugaja (1) Lugina (1) Luigj Gurakuqi (1) Lukthi (1) Lule më lule (1) Lulet e verës (1) Luli i vocërr (1) Lulja e kripës (1) Lulzim Susuri (12) Lumi (2) Lumi i vdekur (1) Lumturia (4) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Lyra (1) Macja (3) Macja në ëndërr (1) Macula densa (1) Maculopathy (1) Madhësit dalëse (1) Madhësit hyrëse (1) Magjia (4) Magjia e dashurisë (1) Magjia e zeze (1) Magjistaret (3) Magma (1) Magnetofoni (1) Maja e Gjeravicës (1) Majmuni (1) Makbethi (1) Makina (1) Makroekonomia (2) Makroskopia (1) Maksim Gorki (1) Malaria (1) Malet e Koritnikut (1) Malet e Gollakut (1) Malet e Sharrit (1) Malet mollake (1) Mali (1) Mali i Kopaonikut (1) Mali i Rogoznës (1) Malli i atdheut (1) Mallkime (1) Maltusi (1) Mangani (8) Maqedonia (1) Marantic endocarditis (1) Marigona (1) Marihuana (2) Marin Beçikemi (1) Marksi (1) Marksizmi kulturor (1) Marsi (3) Martesa (4) Martin Camaj (1) Masa (1) Masa atomike (1) Maska (1) Matematika (14) Materialet (1) Matriksi jashteqelizor (1) Matriksi kockor (2) Mbaresa (1) Mbaresat nervore (1) Mbeshtjellesi mielin (1) Mbiemri (9) Mbreti (3) Mbreti dhe Buburreci (1) Mbreti Lir (1) Mbroni fëmijët tuaj nga faqet Pornografike (1) Mbulesa (2) Meandrat lumore (1) Mediatoret kimik (1) Medicine (4) Medulla e veshkes (1) Medulla spinalis (1) Mehmedali Hoxha (1) Mehmet Bislimi (1) Mejoza (2) Melanina (5) Melanocitet (4) Mëlçia (2) Melqia (3) Membrana qelizore (2) Mëmëdheu (2) Mendime (118) Mendime Islame (1) Mendimi (1) Mendimi Pozitiv (6) Meningjet (1) Meningjiti (12) Menorragjia (1) Mercedes Benz (1) Merkuri (1) Merxhan Avdyli (1) Mesazh për maturantët (1) Meshari (1) Meshkujt (1) Mesime (6) Mesime nga Biologjia (2) Mesing (1) Meso Anglisht (3) Meso frengjisht (21) Meso Gjermanisht (104) Meso Holandisht (2) Meso Italisht (23) Mëso Italisht (1) Meso Japonisht (2) Meso Kinezisht (2) Meso Portugalisht (2) Mëso shqip (1) Meso Spanjollisht (2) Mesopotamia (2) Mesuesja (7) Mesyshi (1) Meta-analiza (1) Metabolizmi (3) Metafora (2) Metalet (5) Metalina (1) Metalurgjia (1) Metamorfoza (1) Metanoli (1) Metaplazia (1) Metastaza (2) Metathalamusi (1) Meteorologjia (1) Metionina (1) Metoda (1) Metoda historike (1) Metoda komparative (1) Metoda sociometrike (1) Metodat hulumtuese (2) Metonimi (1) Metonomi (1) Metrorragjia (1) Mexhid Yvejsi (2) Mezangiumi (1) Microsoft (2) Midriaza (1) Migjeni (7) Migrena (2) Migrimi (1) Miguel Servantes (1) Mihal Grameno (2) Mikorize (1) Mikrobiologjia (11) Mikroekonomia (1) Mikroorganizmat (2) Mikroskopia (1) Miku (3) Millosh Gjergj Nikolla (1) Mineralet (1) Miologjia (1) Miometriumi (1) Miopia (2) Miqesia (1) Mistere (74) Misticizmi (1) Mistika (1) Misvaku (1) Mitet (1) Miti (1) Mitokondriet (3) Mitologjia (1) Mitoza (1) Mitral regurgitation (4) Mitral stenosis (7) Mitral valve (1) Mitral valve prolapse (4) Mixed aortic lesions (1) Mizantropi (1) Mjekësi (286) Mjekesi familjare (6) Mjekësi fizikale me Rehabilitim (49) Mjekësi test (81) Mjekesia (12) Mjekësia (1) Mjekesia Interne (33) Mjekesia Islame (2) Mjekesia Urgjente (4) Mjekimi (17) Mjerimi (1) Mjetet transportuese (1) Modeli kejnsian (1) Molekula (1) Molieri (6) Molla (1) Mollë e ndaluar (1) Monarkia (1) Monetize your website (1) Monodrama (1) Monogamia (1) Monoksidi i karbonit (1) Monolog (1) Monologu i brendshëm (1) Monsunet (1) Morali (2) Morava e Binçes (1) Morena (2) Morena Taraku (1) Morfolologjia (1) Mortaliteti (3) Moshnimi demografik (1) Moti (1) Motiliteti (1) Motivi (1) Motivi i veprёs letrare (1) Motoneuroni i dytë (1) Motoneuroni periferik (1) Motra (1) Motra ime fisnike (1) Movies (1) Mprehtesia e te parit (1) Muhamed Kyçyku (1) Muhamedi a.s (2) Muhamet Kyçyku (1) Mukoza (1) Multimedia (2) Muri i vajit (1) Muri qelizor (1) Murlani (1) Mushkëritë (5) Muskujt (2) Muskujt e faringut (1) Mutacionet (2) Mutizmi akinetik (1) Muzika (1) Myocardial infarction (6) Mеnаxhimi (1) Nacionalizmi (3) Nacionalizmi klasik (1) Nacionalizmi nënkulturor (1) Nacionalizmi postkolonial (1) Naftalina (1) Nahija (1) Naim Frasheri (4) Naim Frashëri (10) Naim Frashёri (3) Namazi (15) Namazi i istihares (1) Napoleon Bonaparta (1) Napoleon Hill (1) Narcizmi (1) Narkoza (1) Nasa (2) Nata e Kadrit (3) Nata polare (1) Nataliteti (2) Natriumi (3) Natyra (3) Nazmi Rrahmani (2) Ndajfolja (5) Ndajfolja e mënyrës (1) Ndajfolja e sasisë (1) Ndajshtimi (1) Ndarja qelizore (1) Nderi (1) Ndërmarrjet (1) Ndërtesa (1) Ndihma (1) Ndihma e pare (6) Ndjekja (2) Ndjekja në ëndërr (2) Ndjenjat (1) Ndre Mjeda (9) Ndryshoje veten (2) Nefriti kronik (2) Nefrologjia (5) Nefroni (7) Nefroskleroza (3) Nekroza (5) Nekroza e konjuktives (1) Nena (4) Nëna (6) Neoplazma (6) Nepali (1) Nepotizmi (1) Neptuni (1) Nervat (3) Nervat kranial (2) Nervi (1) Nervi facialis (1) Nervi trigeminus (2) Nervi trochlearis (1) Neurokirurgjia (2) Neurologjia (36) Neurologjia dhe Psikiatria (83) Neurology (19) Neuronet (2) Neuroni (2) Neurotransmiteri (1) Neurozat (4) Neurozat profesionale (1) Ngacmimet (1) Ngarkesa elektrike (1) Ngërçi (1) Ngjarje (4) Niacina (1) Nikeli (8) Nikola Tesla (1) Nikotina (2) Nikturia (1) Nimfomania (1) Ninulla (1) Nita (1) Nitroglicerina (1) Njëqind vjet vetmi (1) Njerëzit (1) Njeriu (5) Njeriu me top (1) Njesia (1) Njihu me hoxhallarët (1) Njoftimi (3) Nocioni (1) Noksat (1) Nomad (1) Nomadi (1) Noteri (1) Novela (3) Nucleus paraventricularis (1) Nukleotidet (1) Nukleus supraopticus (1) Numerori (2) Numërori (2) Numri atomik (2) Numri i emrave (1) Nxitimi (1) Nyja (1) Nyjëtimi (1) O sa bukuri ka tufa (1) Oaza (1) Obeziteti (1) Objekti i së drejtës civile (1) Objektivat makroekonomike (1) Obstruksioni limfatik (1) Oda e perparme (1) Odisea (2) Oferta (2) Oferta monetare (1) Oftalmia elektrike (3) Oftalmia simpatike (5) Oftalmologjia (166) Okisgjeni (1) Okluzioni i arteries qendrore te retines (4) Oksidet e bakrit (2) Oksidimi (1) Oksidoreduktimi (1) Oksigjeni (1) Oksihemoglobina (1) Oksitocina (1) Oktapodi (1) Olakizuria (1) Oligarkia (1) Oligodendrocitet (1) Oliguria (1) Oliver Twist (2) Ongsono (1) Onkologjia (3) Onomatopea (1) Operacioni (2) Ophthalmia neonatorum (1) Ophthalmology (20) Opinione (407) Ora inteligjente (1) Orbitalet atomike (1) Organelet qelizore (3) Organet e brendshme (1) Organet e frymëmarrjes (1) Organet foljore (1) Organi (2) Organizmat (1) Organizmat autotrofë (1) Organizmi (2) Orgazma (1) Orteku (1) Ortopedia dhe Traumatologjia (22) Oscar (1) Oscar Nominees (4) Osifikimi (1) Osifikimi endezmal (1) Osifikimi enkondral (1) Osmoza (1) Osteoblastet (1) Osteoklastet (1) Osteologjia (2) Osteonet (1) Osteoporoza (1) Otorinolaringologjia (3) Ozoni (1) Pablo Neruda (2) Pagjakësia (1) Palca e zgjatur (1) Palca kurrizore (4) Paleogjeografi (1) Palermo (1) Pankreasi (1) Pansystolic murmur over the precordium (1) Para agimit (1) Paracetamoli (3) Paradoksi (3) Parafimoza (1) Parafjala (3) Parafjalët (1) Paralelizmi figurativ (1) Parandalimi (4) Paranormale (2) Paraplegia (3) Paraplegjia (1) Parashikime (1) Parazitizmi (1) Parenkima (1) Paret (1) Pareza (1) Pareza e nervit trochlearis (1) Paronomazia (1) Parotiti (1) Partia politike (2) Pashko Vasa (1) Pashtriku (1) Pasqyra e të rrëfyemit (1) Pastërtia (1) Pasthirrma (4) Pasthirrmat (1) Pasuria (2) Pasurimi (1) Pathology of retinal detachment (1) Patologjia (115) Pavarësia (5) Pavarësia e Kosovës (3) PDA (1) Pedagogjia (1) Pediatria (1) Pediculosis (1) Pediculosis pubis (1) Pedologjia (1) Pedosfera (1) Pedoskopia (1) Pellagra (1) Pellgu (1) Pëllumbi (1) Pëllumbi i bardhë (1) Pentografi (1) Pepsina (1) Peptidoglikani (1) Për Mëmëdhenë (1) Përcaktori (1) Përceptimi (1) Peremrat (13) Përemrat dëftorë (3) Përemrat e pacaktuar (1) Përemrat lidhorë (3) Përemrat pronorë (1) Përemrat pyetës (3) Përemrat vetorë (1) Përemrat vetvetorë (1) Peremri (2) Përemri (4) Përemri pronor (2) Përemri vetor (1) Përemri vetvetor (1) Pericardium (1) Periflebiti i retines (1) Perifraza (1) Perimetria (1) Perioda (1) Periosti (1) Peristaltika (1) Permanent pacemaker (2) Permanent pacing in bradyarrhythmias (1) Përralla (14) Përrallat (1) Përrallëzat (1) Përsëri në këmbë (1) Përsëritja (1) Pershkrimi (1) Përshkrimi (1) Përshtatja (1) Personaliteti (1) Personazhet (1) Personazhi (1) Personifikimi (3) Përtej largësive (1) Perversioni (1) Pesha atomike (1) Pesha specifike (2) Pesha specifike e urinës (1) Peticioni (1) Petro Marko (5) Pezmatimi (1) Pharmacological treatment (1) Pharmacology (3) Photocoagulation (1) Pika në tru (1) Pikëçuditja (1) Pikëpyetja (1) Pilokarpina (2) Pioglitazoni (1) Piridoksali (1) Piridoksamina (1) Piridoksina (1) Pisha (1) Pjeset e ligjerates (3) Pjesët e ndryshueshme të ligjeratës (2) Pjesët e pandryshueshme të ligjeratës (2) Pjeseza (1) Pjesëza (1) Pjesëzat (2) Pjetër Budi (3) Placenta (2) Plaga lacerokontuzive e kapakeve (1) Plagjiatura (1) Plakja (1) Plaku (1) Plaku dhe deti (1) Planetet (2) Planetët (1) Planeti (1) Pleura (1) Pleuriti (1) Pllaja (1) Ploigjinia (1) Plumbi (9) Plutoni (2) Pluviografi (1) Pneumonia (1) Pneumotoraksi (1) Podagra (1) Podocitet (2) Poema (3) Poema e mjerimit (3) Poezi (293) Poezi dashurie (40) Poezi islame (77) Poezi per 1 qershorin (3) Poezi per 17 shkurtin (1) Poezi per 28 nentorin (5) Poezi per 8 marsin (1) Poezi për Adem Jasharin (2) Poezi per atdheun (1) Poezi per babain (1) Poezi per baletin (1) Poezi per bibloteken (1) Poezi per bletat (1) Poezi per boren (2) Poezi per dallendyshet (3) Poezi per dashuri (1) Poezi per detin (1) Poezi per dimrin (3) Poezi per diten e pare te shkolles (1) Poezi per elefantin (1) Poezi per femije (1) Poezi per flamurin (1) Poezi per gjyshen (2) Poezi per Kosoven (1) Poezi per kukulla (1) Poezi per lepurushin (1) Poezi per librin (2) Poezi per lirine (1) Poezi per lopen (1) Poezi per lulet (1) Poezi per lypsarin (1) Poezi per Migjenin (1) Poezi per motren (1) Poezi per nenen (2) Poezi per pavaresine e Kosoves (2) Poezi per pranveren (2) Poezi per pushimet dimerore (1) Poezi per Ramazanin (2) Poezi për Serbët (1) Poezi per shiun (1) Poezi per shkollen (2) Poezi per shoqen (1) Poezi per veren (1) Poezi per zogun (1) Poezi Qesharake (1) Poezia (10) Poezia lirike (4) Poezia mediative (1) Poezia patriotike (1) Poezia refleksive (1) Poezia satirike (1) Polakizuria (1) Poliandria (2) Policia (1) Policia Shkencore (1) Policitemia rubra vera (1) Poligamia (3) Polisedenti (2) Politika (1) Poliuria (1) Popullësia (6) Populli (5) Porcine heart valve (2) Porta hyrese (2) Portalet (1) Portet detare (1) Porti (1) Post-MI risk stratification (1) Postcardiotomy syndrome (1) Postime interesante (2) Postimet më të lexuara (1) Postimet sipas kategorive (1) Potenciali elektrik (1) Potenciali i aksionit (3) Potenciali i graduar (1) Potenciali i veprimit (2) Potenciali membranor (2) Pranvera (17) Presbiopia (1) Presja (1) Prilli i thyer (1) Prinzmetal's angina (1) Prizreni (1) Probleme matematikore (1) Procesi epidemik (1) Procesverbali (1) Profillaksa (1) Progestina (1) Programe dhe Libra islame (13) Programe shqip (21) Projekti (1) Prometeu i lidhur (1) Prometeu i mbërthyer (1) Promovimi shëndetësor (1) Propaganda shëndetsore (1) Propedeutika (1) Prostata (1) Prosthetic valve endocarditis (1) Proteinat (6) Protista (1) Protozoet (1) Proverba (4) Proverbat (1) Proza (4) Psikiatria (1) Psikodrama (1) Psikologji (16) Psikoza (4) Psikoza maniako depresive (1) Puferet (1) Pulëbardha (1) Pulmologjia (5) Pulmonary hypertension (6) Pulmonary stenosis (4) Punksioni lumbal (1) Pushteti (2) Pyetja retorike (1) Pyetje (2) Pyetje dhe Pergjigje (2) Pyetje nga Biologjia (3) Pyetje nga Kimia (67) Pyetje nga vizitorët (3) Pyetje-Pergjigje islame (7) Pyetjet retorike (2) Pytje (1) Qafa (1) Qamil Batalli (1) Qarqet e integruara (2) Qarqet e integruara analoge (1) Qarqet e integruara digjitale (1) Qelbi (1) Qeliza (29) Qeliza nervore (3) Qeliza prokariote (2) Qelizat Clara (1) Qelizat e maculae densa (1) Qelizat e Shvanit (1) Qelizat e tubulit proksimal (1) Qelizat jukstaglomerulare (1) Qelizat kaliciforme (1) Qelizat muskulare (1) Qelizat olfaktore (1) Qelizat osteogjene (1) Qendra apneustike (1) Qendra për avancimin e studimeve (1) Qendra pneumotoksike (1) Qengji (1) Qeni (2) Qerbelaja (1) Qershia (2) Qeveria (1) Qeverisja (1) Qukapiku (1) Quotes (8) Rabini (1) Radiatio optica (1) Radiatio thalamica (1) Radikalet e lira të oksigjenit (1) Radio (1) Radiodrama (1) Radiokomunikimi (1) Radiologjia (4) Rajoni rural (1) Ramazani (13) Rapitful (5) Rasa (1) Rasat e emrit (2) Raste Klinike (4) Ratifikimi (1) Reaksionet berthamore (2) Reaksionet kimike (2) Realitete (1) Receptoret (2) Receptorët (1) Receptoret e dhembjes (1) Receptoret visceral (1) Recesioni (1) Receta Gatimi (1) Recitimi (1) Redunanca (1) Referate (50) Referati (1) Referenca (1) Referendumi (1) Reflekset (1) Refleksi i Babinskit (1) Regjisori (2) Rehabilitimi mjekesor (2) Reklamo biznesin tuaj (3) Relievi (1) Religjioni (1) Rendet (1) Renesanca (1) Rentgenografia (1) Reportazhi (2) Republika e Kosovës (2) Resurset ekonomike (1) Retë (1) Retencioni urinar (1) Retina (2) Retinal detachment (2) Retinal manifestations of AIDS (1) Retorika (1) Reumatologjia (1) Revista (2) Revolucioni (1) Rexhep Qosja (2) Rezistenca elektrike (1) Rheumatic heart disease (2) Riboflavina (1) Rifat Kukaj (2) Right ventricular infarction (1) Rilindasit (1) Rima (3) Ritmi (1) Rituali roman (1) Robert Martiko (1) Robert Ndrenika (1) Robinson Kruzo (1) Roboti (1) Roboti i lodhur (1) Roli (2) Romane satirike (1) Romani (10) romani aventurier (1) Romani fantastiko – shkencor (1) Rozafa (1) Rrahim Sadiku (1) Rrahman Dedaj (1) Rregullat (1) Rregullat e trafikut (1) Rrena (1) Rrethanori (10) Rrethanori i kohës (1) Rrethanori i mënyrës (1) Rrethanori i qëllimit (1) Rrethanori i sasisë (1) Rrethanori i shkakut (1) Rrethanori i vendit (1) Rrezet infra te kuqe (1) Rriqnat (1) Rritja (1) Rritja ekonomike (1) Rrjeti kompjuterik (1) Rrokja (1) Rrotat (1) Rrudhat (1) Rruga e shtëpisë sime (1) Rruget e frymemarrjes (1) Rruget e perhapjes (4) Rrushi (2) Rryma elektrike (6) Rrymat detare (1) Rubor (1) Rukje (1) Ruptura e bulbusit (1) Sa të dua Shqipëri (1) Sabri Hamiti (1) Sadaka (2) Saldimi (2) Sami Frashëri (3) Samire Spahiu (1) Saprofitizmi (1) Satelitet natyrore (1) Saturni (1) Scodra (1) Seborea (1) Seizmografi (1) Seizmologjia (1) Sekrecioni (1) Sekrete (2) Sekreti (1) Sekreti purulent (1) Seksi (5) Sekuenca filmike (1) Semiologjia (1) Semiotika (1) Sëmundja (2) Semundja inaparente (1) Sëmundja iskemike të zemrës (1) Semundja latente (1) Sëmundja ngjitëse (2) Semundja subklinike (1) Semundjet (2) Semundjet akute (1) Semundjet Infektive (66) Semundjet kongjenitale (1) Semundjet kronike (1) Senad Ramadani (4) Senile macular degeneration (1) Sepsa (1) Serbët (1) Seroprofilaksa (1) Serotonina (2) Serumi (1) Serumi antitetanik (1) Servodrejtuesi (1) Shaban Cakolli (4) Sharl Bodler (9) Sharri (1) Shefqet Krasniqi (3) Shehidi (1) Shejh Albani (2) Shejtani (1) Shekulli (1) Shendetesi (70) Shëndetësi (235) Shendeti (1) Shëndeti (3) Shenjat (3) Shenjat e komunikacionit (2) Shenjat e pikesimit (1) Shenjat e pikësimit (1) Shenjat e rrezikut (1) Shenjat e trafikut (1) Sheqeri (2) Sherbimet sekrete (2) Shevqet Musaraj (1) Shijat (1) Shiu (3) Shkallët e mbiemrit (1) Shkallëzimi (2) Shkarko (4) Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (1) Shkenca (8) Shkijet (1) Shkolla (12) Shkrime (2) Shkrime islame (1) Shkrime nga Ag Apolloni (25) Shkrime nga Ben Apolloni (6) Shkronjat (1) Shmangia (1) Shoku (4) Shoku distributiv (1) Shoku hipovolemik (1) Shoku kardiogjen (1) Shoku obstruktiv (1) Shoqeri sekrete (1) Shoqëria (1) ShowBiz (3) Shpella e Dragobisë (1) Shpella e piratëve (1) Shpendet (2) Shpirti (2) Shporeti elektrik (1) Shprehjet frazeologjike (1) Shpretka (1) Shqip (2) Shqiperia (8) Shqipëria (5) Shqiponja (1) Shqiptarët (1) Shqiptaria (1) Shtatëzënia (1) Shtaza (1) Shteti (3) Shtresat e lëkurës (1) Shtypja e larte e gjakut (1) Shtypja hidrostatike (1) Shtypja koloide (1) Shumë zhurmë për asgjë (1) Shurdhimi (1) Shurdhimi konduktor (1) Shytat (1) SI (1) Sicilia (1) Sida (1) Sideroza e kornese (1) Sigi Janku (1) Sikur t'isha djalë (1) Simbioza (1) Simboli (1) Simboli kimik (3) Simptomat (1) Simptomat dhe shenjat (18) Simulimi (1) Sinan Hasani (1) Sindromi (1) Sindromi Di George (1) Sinektoda (1) Sinjalet (2) Sinjalet ndriçuese (1) Sinjali (2) Sinonimet (2) Sinopsisi (2) Sinqeriteti (1) Sintaksa (1) Sinus rhythm (1) Sionizmi (1) Sipërfaqja e Kosovës (1) Sistematika (1) Sistemet inteligjente te drejtimit te transportit (1) Sistemi (1) Sistemi diellor (5) Sistemi endokrin (1) Sistemi i drejtimit (1) Sistemi i komunikimit (1) Sistemi i transmisionit (1) Sistemi informatik (1) Sistemi kardiovaskular (1) Sistemi limbik (2) Sistemi nervor parasimatik (1) Sistemi nervor qendror (2) Sistemi periodik i elementeve (3) Sitemap (1) Sjellja (4) Skena (1) Skenari (2) Skenaristi (1) Skenografia (1) Skica (3) Skizofrenia (8) Sklera (1) Skleroza amiotrofike laterale (4) Skleroza multiple (4) Skorbuti (1) Skuqja (1) Sllavët (2) Sllavët e Jugut (2) Sllavët e Lindjes (1) Sllavët e Perendimit (1) Sociodrama (1) Sociologjia (96) Sokrati (1) Solstici (1) Soneti (1) Sororati (2) Sot (1) Spastic paraparesis (2) Spastrimi (1) Speleologjia (1) Spermatozoidet (1) Spiroketat (1) Spirometri (1) Spitali Rajonal i Ferizajit (1) Spitalizimi (1) Sporadiciteti (1) Sport (1) Sporti (3) Stepa (2) Steriliteti (1) Sterilizimi (1) Sterjo Spasse (4) Stili i shkrimtarit (1) Stina (1) Stinet (7) Stinët (2) Stokes-Adams syndrome (1) Stomaku (1) Stomatiti (1) Strabizmi (1) Strajca viteline (1) Stresi (2) Strofa (1) Studenti në shtëpi (1) Studime (1) Studimi i randomizuar (1) Studimi kohort (1) Studimi rast-kontroll (1) Studimi tranzverzal apo i terthorte (1) Subjekti (3) Sublimimi (1) Substanca (3) Substanca mutagjene (1) Substancat (1) Substancat kimike (1) Substancat klastogjene (1) Subthalamus (1) Suficienca (1) Sulfati i bakrit (1) Sulmi cerebral (1) Sulmi në tru (1) Sumerët (1) Sunete (1) Supravalvular stenosis (1) Surgery (1) Syfyri (1) Syndrome X (1) Syrgjyn vdekur (2) Syri (8) Syri i trete (1) Systemic embolization (1) Systolic murmurs (1) Taksonomia (1) Takvimi (21) Talenti (1) Te bregu i detit (1) Të reja nga shkenca (3) Tech & Auto (7) Tek porta e xhenetit (1) Tekbiri (1) Teknologjia (233) Teknologjia farmaceutike (78) Teknologjia informative (1) Telegrami (1) Teleskopi (1) Tema (3) Tema e veprёs letrare (1) Temperatura (1) Tendenca (1) Tendinet (1) Tensioni elektrik (2) Tensioni i gjakut (2) Tensioni itraokular (5) Teoria (1) Terapia (1) Terapia fizikale (2) Tërbimi (1) Tërmeti (2) Terminologji (350) Terminologji ekonomike (43) Terminologji fetare (281) Terminologji mjekësore (593) Termorregullimi fizik (1) Termorregullimi kimik (1) Test logjik (1) Test nga Biologjia (74) Test nga Fizika (39) Test nga gjuha dhe letersia shqipe (163) Test nga gjuha dhe letërsia shqipe (49) Test nga kimia (158) Teste (8) Testet e autoshkolles (3) Testi i Maturës (1) Tetanosi (1) Tetanusi (1) Thalamusi (2) The Last Dinosaurs (1) The Son of No One (1) Theksi (1) Theksi i fjalisë (1) Theksi logjik (1) Theni per intelegjencen (1) Thenie (1084) Thënie (1349) Thenie Islame (218) Thenie mjekesore (1) Thenie nga Albin Kurti (1) Thenie nga Bekir Halimi (4) Thenie nga Bob Marley (1) Thenie nga Hasan Prishtina (1) Thenie nga Ismail Kadare (1) Thenie nga Ukshin Hoti (1) Thenie per miqesine (1) Thenie per 1 qershorin (1) Thenie per akullin (1) Thenie per ambicjen (1) Thenie per Ameriken (1) Thenie per analistat (1) Thenie per argumentet (1) Thenie per armikun (6) Thenie per armiqet (1) Thenie per arsimin (2) Thenie per arsyen (1) Thenie per atdheun (1) Thenie per aventurat (1) Thenie per aventuren (1) Thenie per babain (1) Thenie per balten (1) Thenie per barin (1) Thenie per barkun (1) Thenie per baticen (1) Thenie per besen (1) Thenie per besimin (5) Thenie per besimtarin (1) Thenie per besnikerine (1) Thenie per biblen (1) Thenie per biznesmenet (1) Thenie per bleten (1) Thenie per borxhin (2) Thenie per boten (2) Thenie per brengen (1) Thenie per budallallekun (2) Thenie per budallenjte (2) Thenie per bujarine (1) Thenie per bujkun (1) Thenie per buken (2) Thenie per bukurine (1) Thenie per burgun (1) Thenie per burrat (1) Thenie per burrerine (2) Thenie per burrin (3) Thenie per butesine (3) Thenie per buzeqeshjen (2) Thenie per cmendurine (1) Thenie per çmendurine (1) Thenie per dallendyshet (1) Thenie per dashurine (21) Thenie per dembelin (1) Thenie per demin (1) Thenie per demokracine (2) Thenie per deshirat (1) Thenie per deshiren (4) Thenie per deshtaket (1) Thenie per deshtimin (3) Thenie per detin (2) Thenie per dhembjen (1) Thenie per dhimbjen (7) Thenie per diagnozen (1) Thenie per diamantet (1) Thenie per diellin (2) Thenie per dijen (1) Thenie per dinjitetin (1) Thenie per diplomacine (1) Thenie per disfatat (1) Thenie per diturine (4) Thenie per djalin (2) Thenie per djallin (1) Thenie per djersen (1) Thenie per dobesine (1) Thenie per drejtesine (4) Thenie per driten (1) Thenie per drurin (1) Thenie per duart (1) Thenie per durimin (4) Thenie per dynjane (1) Thenie per dyshimin (1) Thenie per ecjen (1) Thenie per edukaten (3) Thenie per edukimin (2) Thenie per embelsine (1) Thenie per enderrat (1) Thenie per epshin (2) Thenie per erresiren (1) Thenie per faktet (1) Thenie per falenderimin (1) Thenie per faljen (3) Thenie per faljen e gjakut (1) Thenie per famen (1) Thenie per familjen (2) Thenie per fatin (3) Thenie per fatkeqesine (3) Thenie per fatkeqesite (3) Thenie per femijen (2) Thenie per femijet (3) Thenie per femrat (1) Thenie per femren (4) Thenie per fillimin (1) Thenie per filmin (1) Thenie per fitimtarin (1) Thenie per fitoren (3) Thenie per fitoret (1) Thenie per fjalen (1) Thenie per folenë (1) Thenie per forcen (1) Thenie per fotografine (1) Thenie per friken (4) Thenie per fshatin (1) Thenie per fundin (1) Thenie per fuqine (1) Thenie per furtunen (1) Thenie per gabimet (6) Thenie per gabimin (7) Thenie per gazetaret (1) Thenie per Gege (1) Thenie per genjeshtarin (1) Thenie per genjeshtrat (2) Thenie per genjeshtren (4) Thenie per gezimin (1) Thenie per gjahtarin (1) Thenie per gjakun (2) Thenie per gjarperin (1) Thenie per gjerat (1) Thenie per gjuhen (2) Thenie per goditjen (1) Thenie per gojen (1) Thenie per grate (1) Thenie per gruan (4) Thenie per guximin (3) Thenie per harresen (1) Thenie per harrimin (1) Thenie per hekurin (1) Thenie per heshtjen (6) Thenie per hidherimin (2) Thenie per historine (1) Thenie per hoxhallaret (1) Thenie per humbjen (3) Thenie per injorancen (3) Thenie per intelektin (1) Thenie per Islamin (4) Thenie per jeten (13) Thenie per kafshen (1) Thenie per kalin (2) Thenie per karakterin (1) Thenie per karrieren (1) Thenie per kaun (1) Thenie per kazmen (1) Thenie per keqardhjen (1) Thenie per keqberesin (1) Thenie per kercimin (1) Thenie per keshillat (2) Thenie per kohen (9) Thenie per kohen e lire (1) Thenie per kollin (1) Thenie per kombin (2) Thenie per komunikimin (1) Thenie per kopertinen (1) Thenie per krenarine (3) Thenie per krimbin (1) Thenie per kritiken (1) Thenie per krizen (1) Thenie per kujtimin (1) Thenie per Kuranin (1) Thenie per kursimin (1) Thenie per kurvat (4) Thenie per lajmin (1) Thenie per lajthitjen (1) Thenie per lamtumirat (1) Thenie per lekun (2) Thenie per lendimin (1) Thenie per leshin (1) Thenie per leximin (9) Thenie per librat (1) Thenie per librin (5) Thenie per liderin (1) Thenie per lirine (2) Thenie per lirite (1) Thenie per lodhjen (1) Thenie per lotet (1) Thenie per lotin (1) Thenie per luanin (1) Thenie per luften (3) Thenie per lumturine (9) Thenie per lutjen (1) Thenie per malet (1) Thenie per marreveshjen (1) Thenie per martesen (4) Thenie per mashtrimin (3) Thenie per mbretin (1) Thenie per mekatet (7) Thenie per mekatin (1) Thenie per mendimin (3) Thenie per mendjen (3) Thenie per menqurine (2) Thenie per merzine (1) Thenie per meshkujt (1) Thenie per mesimin (2) Thenie per mesuesin (1) Thenie per mikun (6) Thenie per miqesine (3) Thenie per mjalten (1) Thenie per modestine (1) Thenie per mollen (1) Thenie per moralin (7) Thenie per motin (1) Thenie per motren (3) Thenie per muret (1) Thenie per mushkun (1) Thenie per namazin (3) Thenie per ndergjegjen (2) Thenie per nderin (2) Thenie per ndershmerine (1) Thenie per ndertimin (1) Thenie per ndihmen (2) Thenie per ndryshimin (1) Thenie per nenen (6) Thenie per nevojen (2) Thenie per ngazellimin (1) Thenie per ngopjen (1) Thenie per njerezimin (1) Thenie per njerezit (8) Thenie per njeriun (13) Thenie per nxenesin (1) Thenie per oksigjenin (1) Thenie per optimistin (3) Thenie per oratoret (1) Thenie per paditurine (1) Thenie per padrejtesine (1) Thenie per pagesen (1) Thenie per pamjen (1) Thenie per paqen (3) Thenie per parane (4) Thenie per paranojakun (1) Thenie per parapagimin (1) Thenie per parate (4) Thenie per pasurine (7) Thenie per patriotizmin (1) Thenie per pendimin (1) Thenie per perpjekjet (1) Thenie per personalitetin (2) Thenie per pertimin (1) Thenie per pervojen (1) Thenie per pesimistin (3) Thenie per pesimizmin (1) Thenie per pijet (1) Thenie per pjekurine (1) Thenie per plaget (1) Thenie per plakjen (1) Thenie per plakun (1) Thenie per pleqte (2) Thenie per plumbin (1) Thenie per poezine (1) Thenie per politikanet (2) Thenie per politikanin (1) Thenie per politiken (3) Thenie per pranveren (2) Thenie per prejardhjen (1) Thenie per premtimet (1) Thenie per prinderit (3) Thenie per pritjen (1) Thenie per profesionin (1) Thenie per punen (8) Thenie per pushimin (1) Thenie per qelesin (1) Thenie per qenin (2) Thenie per qente (1) Thenie per qetesine (1) Thenie per qytetarin (1) Thenie per rehatine (1) Thenie per renjen ne dashuri (2) Thenie per respektin (4) Thenie per rinine (1) Thenie per rregullat (1) Thenie per rrenat (2) Thenie per rrenen (1) Thenie per rrezikun (1) Thenie per rrogen (1) Thenie per rrugen (1) Thenie per sekretin (1) Thenie per semundjen (2) Thenie per sfiden (1) Thenie per shakane (1) Thenie per shendetin (1) Thenie per sherbimin (1) Thenie per sherimin (1) Thenie per shikimin (1) Thenie per shiun (1) Thenie per shokun (4) Thenie per shoqerine (2) Thenie per shpenzimin (1) Thenie per shpirtin (1) Thenie per shprehite (1) Thenie per shpresen (1) Thenie per shqetesimin (2) Thenie per Shqiperine (2) Thenie per shqiponjen (1) Thenie per shqiptarine (1) Thenie per shtetin (1) Thenie per sinqeritetin (5) Thenie per sjelljen (5) Thenie per sportin (1) Thenie per sprovat (1) Thenie per stresin (1) Thenie per suksesin (3) Thenie per sunetin (2) Thenie per syrin (2) Thenie per syte (2) Thenie per talentin (1) Thenie per te ardhmen (2) Thenie per te bukuren (1) Thenie per te drejten (1) Thenie per te folurit (1) Thenie per te fortin (1) Thenie per te huajt (1) Thenie per te keqen (3) Thenie per te menqurit (3) Thenie per te metat e njeriut (1) Thenie per te miren (2) Thenie per te rinjte (3) Thenie per te shkuaren (1) Thenie per te tashmen (1) Thenie per te vdekurin (1) Thenie per te verteten (8) Thenie per te vjetrit (1) Thenie per thashethemet (1) Thenie per thembren (1) Thenie per thjeshtesine (2) Thenie per torten (1) Thenie per Tosk (1) Thenie per tradhetine (1) Thenie per trimin (1) Thenie per trishtimin (1) Thenie per trupin (4) Thenie per trurin (1) Thenie per turpin (1) Thenie per tymin (1) Thenie per udheheqjen (1) Thenie per udhetimin (1) Thenie per ujkun (3) Thenie per urrejtjen (3) Thenie per urtesine (2) Thenie per vajzen (1) Thenie per varferine (6) Thenie per vdekjen (1) Thenie per vellaun (2) Thenie per veprat (2) Thenie per vepren (1) Thenie per veprimin (2) Thenie per veshtiresite (1) Thenie per vetepermbajtjen (1) Thenie per vetmine (2) Thenie per vlerat (1) Thenie per voten (1) Thenie per votuesin (1) Thenie per vrapimin (1) Thenie per vuajtjen (2) Thenie per vullnetarin (1) Thenie per vullnetin (2) Thenie per xhamine (1) Thenie per yjet (1) Thenie per zagarin (1) Thenie per zemren (6) Thenie per zgjuaresine (1) Thenie per zhgenjimin (2) Thenie per ziline (1) Thenie per zjarrin (1) Thenie popullore (1) Thesari (1) Third heart sound (3) Thrombolysis (3) Thrombolytic therapy (1) Ti Shqipëri më jep Nder (1) Tiamina (1) Tifoja Abdominale (2) Tinea inguinalis (1) Tingujt (1) Tipi piknik i konstitucionit (1) Tiroiditi Hashimoto (1) Tirozina (1) Tjera (81) Tkurrja muskulare (1) Tmerre (1) Toka (11) Tokoferoli (1) Toksina e tetanusit (1) Top (5) Totemizmi (1) Tragjedia (5) Trailer (7) Trajta e pashquar e emrit (1) Trajta e shquar e emrit (1) Trajtimi (4) Trakea (2) Trakeostomia (1) Transaminimi (1) Transformatoret (2) Transformatori (1) Transporti (1) Transporti hekurudhore (1) Transporti tokesor (1) Transporti ujore (1) Transudati (3) Transverzioni (1) Tranzicioni (1) Traseologjija (1) Tregime (81) Tregime Islame (56) Tregimi (3) Tregu (1) Treguesit (2) Tremori (1) Trëndafili (1) Treni (1) Tretësira fiziologjike (1) Tricuspid regurgitation (2) Trifenilmetani (1) Triptofani (2) Trishtimi (1) Trombi (6) Trombocitet (1) Tromboembolia (1) Tromboflebiti (1) Tromboza (4) Tromboza e venes qendrore te retines (4) Troponins (1) Trungu trunor (2) Trupi (2) Trupi ciliar (1) Trupi qelqor (3) Truri (6) Truri i vogel (4) Trysnia atmosferike (1) Tuberkulozi (18) Tubokurarina (1) Tubuli i perdredhur proksimal (1) Tubuli renal (1) Tumor (1) Tumoret (11) Tumoret e melqise (5) Tuneli (1) Turbullimi i kornes (1) Turqia (6) Tutoriale (2) Udhёpёrshkrimi (1) UFO (13) Uji (3) Ujku (3) Ukshin Hoti (1) Ulçera (1) Ulvi Fejzullahu (12) Unazat (1) Unazë (1) Universe paralele (1) Universet paralele (1) Universiteti (1) Urani (1) Urdhëresat nga personat e autorizuar (1) Urethritis simplex (1) Urime (1) Urina (4) Urologjia (14) Ushqimi (13) Ushqimi dietal (4) Ushqimi eufenik (1) Ushqimi për diabetikët (1) Utopia (1) Uvea (1) Uveitet (1) Vagina (1) Vaji i bylbilit (1) Vaji i bylbylit (2) Vaksina (5) Vaksinat (1) Vaksinoprofillaksa (1) Vaktia e Ramazanit (3) Vaktia e Ramazanit 2015 (2) Valbona (1) Valdet Kamberi (27) Valenca (2) Vallja e luleve (1) Valvular heart disease (1) Vanadium (1) Vargmalet (1) Vargu (1) Varri (1) Vaskularizimi (2) Vaskuliti i retines (1) Vaso Pasha (1) Vatra epidemike (1) Vazodilatimi (1) Vazokonstriksion (1) Vazopresina (1) Vdekja (4) Vdekja me vjen prej syve te tille (1) Vdekja më vjen prej syve të tillë (1) Vdekje (1) Vehbi Kikaj (1) Vektorët (1) Vellau (3) Vendi (1) Venera (1) Ventriculus III (6) Ventriculus lateralis (1) Vepra (1) Vepra epike (1) Vepra letrare (1) Vera (7) Veshka (20) Veshkat (1) Vetbesimi (3) Vetedija (2) Vetëvrasja (1) Vetmia (1) Veton Surroi (1) Vezë të arta (1) Vezika urinare (1) Vica (1) Victor Hugo (1) Victor Hygo (1) Video (84) Video fetare (32) Video interesante (25) Video mësime (1) Video mjekesore (2) Video qesharake (21) Vija bregdetare (1) Vija Egnatia (1) Vijat papilare (1) Viktor Hygo (3) Vince Lombardi (1) Virozat (1) Virulenca (2) Viruset (2) Virusologjia (1) Visar Ymeri (1) Viset shqiptare (1) Vitamina B1 (1) Vitamina B12 (1) Vitamina B2 (1) Vitamina B3 (1) Vitamina B6 (2) Vitamina C (1) Vitamina D (1) Vitamina E (2) Vitaminat (21) Viti i mbrapshtë (1) Vitrektomia (2) Vizita (1) Vizusi (2) Vjersha (266) Vjersha oër pranverën (1) Vjersha patriotike (7) Vjersha per 1 qershorin (3) Vjersha per 17 shkurtin (1) Vjersha për 7 marsin (2) Vjersha per 8 marsin (1) Vjersha për Adem Jasharin (2) Vjersha per Ariun (1) Vjersha per baletin (1) Vjersha per bicikleten (1) Vjersha per boren (2) Vjersha për dajën (1) Vjersha per dallendyshet (2) Vjersha per dhelpren (1) Vjersha per dimrin (3) Vjersha per elefantin (2) Vjersha per eren (1) Vjersha per femije (5) Vjersha për fëmijë (56) Vjersha per flamurin (2) Vjersha për flamurin (1) Vjersha për gjirafën (1) Vjersha per gjyshen (1) Vjersha per kohen (1) Vjersha per Kosoven (1) Vjersha per lepurushin (1) Vjersha per librin (4) Vjersha per lypsarin (1) Vjersha për macen (1) Vjersha per Matematiken (1) Vjersha per mesuesen (8) Vjersha per mesuesin (1) Vjersha për mikun (1) Vjersha per mjaltin (1) Vjersha per molla (1) Vjersha per motren (1) Vjersha per nenen (1) Vjersha per pavaresine e Kosoves (1) Vjersha per plepin (1) Vjersha per pranveren (3) Vjersha për pranverën (12) Vjersha për qenin (1) Vjersha për qershinë (1) Vjersha për Qukapikun (1) Vjersha për Robotin (1) Vjersha per shiun (1) Vjersha për shiun (1) vjersha për shkollën (4) Vjersha për shokun (1) Vjersha per shoqen (1) Vjersha per shqiponjen (1) Vjersha per vellaun (2) Vjersha per veren (2) Vjersha per Vjeshten (2) Vjersha per yllin (2) Vjersha per zogun (1) Vjershe per babain (1) Vjershe per pinguinin (1) Vjershe per zogun (1) Vjeshta (2) Vlera (1) Vlora (1) Vozitja (1) Vullkanet (1) Vullkani (2) Vullneti (1) Vulnerabil (1) Weather (1) Wi-Fi (1) William Shakespeare (20) Windows (1) Windows 10 (1) Winston Churchill (1) Woody Allen (1) World Wide Web (2) Wrong Turn 1 (1) Xehet (2) Xha Gorio (2) Xheladin Muça (1) Xhemajl Abria (1) Xhemat (1) Xheneti (2) Xhevahir Spahiu (5) Xhindet (2) Xhon Kenedi (21) Xhorxh Gordon Bajron (1) Xhovani Bokaçio (1) Yjet (1) Ylli (2) Yndyrnat (5) Youtube (2) Zani i zemrës (1) Zanoret (3) Zbatica (1) Zbehja (1) Zbulime-Shpikje (39) Zef Serembe (1) Zef Serembe (4) Zemra (6) Zgjedhimi i foljes (1) Zgjedhja (1) Zgjedhjet (1) Zhan Batist Pokëlen (1) Zhargoni (1) Zhavorri (1) Zilia (1) Zinaja (1) Zink insulina kristalore (1) Zogu (1) Zogu dhe djali (1) Zona (1) Zona Aride (1) Zoonozat (1) Zorra e holle (2) Zorra e trashë (1) Zoti (1)

Arkiva e postimeve